Herning-firma vil bygge kæmpe international forlystelsespark

Peder Jørgen Jeppesen fra Tjørring er medejer af udviklingsselskab bag det kæmpe projekt Billund Ø

HERNING/BILLUND En ny forlystelsespark af internationalt format. Et hotel i 18 etager og med knap 1000 værelser. Et kæmpe parkeringsanlæg i otte etager.

Sådan lyder ifølge en pressemeddelelse planerne for projektet Billund Ø, som Peder Jørgen Jeppesen fra Tjørring og Birgitte M. Gram fra Tim står bag med selskabet Gram & Jeppesen Group ApS.

I det område, som af Billund Kommune i 2013 blev lagt ud i rammeområde for ferie- og ressortturisme, vil de opføre en forlystelsespark med udenlandsk koncept, et hotel og parkeringsanlæg til at betjene besøgende til forlystelsesparken.

Klar i 2022
Opførelsen sker i samarbejde med internationale og nationale investorer og kapitalfonde som slutejere på projektet, og byggeriet forventes klar til åbningssæsonen 2022.

- Det er et stort hotel, der skal bygges mellem 15 og 18 etager og med en totalhøjde på 53 meter med cirka 915 værelser og med eksklusiv restaurant på øverste etage af hotellet, familievenligt indrettet og med et all-inclusive koncept, som det kendes fra charterrejser til Sydeuropa, oplyser den presseansvarlige direktør, Birgitte M. Gram, fra Gram & Jeppesen Group ApS.

- Der skal bygges parkeringshus i eksklusivt design i 8 etagedæk over jordhøjde med 4400 parkeringspladser til besøgende - og så skal forlystelsesparken på cirka 300.000 kvadratmeter anlægges og stå færdig med sikkerheden i top og nye spændende forlystelser, der ikke før er set i Europa, siger hun videre.

Passer til Billund
Partner og bestyrelsesformand Lars Møller Christensen fra Creo Arkitekter har tegnet projektet i samarbejde med projektudviklerne, der har skabt ideerne og opkøbt jord, så projektet kan realiseres.

- Det er et meget innovativt projekt, der passer godt til en by som Billund, hvor der er fokus på børn og leg, som har en international lufthavn, forlystelsesparker som Legoland og Lalandia og den nye oplevelsespark, WOW-park, som også er på vej i Billund Ø, siger Birgitte M. Gram.

- Forlystelsesparkerne har forskellige koncepter, men med det samme tema, der går igen. Derfor er det med til at brande Billund bys visioner om Billund som Børnenes Hovedstad, understreger direktør Birgitte M. Gram, der også oplyser, at projektet kan købes af rette kapitalstærke investorer.

Der skal køre en shuttlebus fra Billund Ø til Billund Airport og videre til Legoland, Lalandia, Lego House, Billund bymidte og retur til Billund Ø med den nye forlystelsespark.

Selskabet Gram & Jeppesen Group ApS oplyser desuden, at det har samarbejdet med Billund Kommunes borgmester, Ib Kristensen (V), kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen samt en række medarbejdere hos Billund Kommune om projektet.