Efterårsaktiviteter på byens museer

Museum Midtjylland inviterer børn til et væld af aktiviteter i efterårsferien

EFTERåRSHYGGE Søndag 14. oktober kan børn opleve det midtjyske tekstileventyr helt tæt på, når de kan komme med på rundvisning i udstillingen »Made in Midtjylland« på Tekstilmuseet i Vestergade.

- Her skal vi se nærmere på de tekstilmaskiner, der blev anvendt her i området på bedstefar og bedstemors tid, og vi ser nogle af de gamle tekstilmaskiner køre, skriver museet i en pressemeddelelse.

Det er en oplagt mulighed for bedsteforældre med fortid i tekstil- og beklædningsindustrien at tage børnebørnene med til en hyggelig dag, hvor man kan fortælle sin egen historie.

Efter rundvisningen kan man lege i Børnefabrikken, som er en børnevenlig udgave af en tekstilfabrik fra 1950’erne. Her er der masser af plads til at få historien ind under huden gennem leg og sjov.

Fra det ene tekstileventyr til det andet, når børn tirsdag 16. oktober kan få fornøjelsen af at designe deres egne strømper på Tekstilmuseet. Først kommer børnene på opdagelse i Sky Lucy Youngs udstilling »Sok It Up«, hvorefter børnene får lov til at designe og trykke deres egne personlige strømper, som de kan få med hjem.

Kartoffelferie på museum
Hvis man vil være kreativ ridder for én dag, har man muligheden onsdag 17. oktober, når Herningsholm Museum slår dørene op til ridderkappeværksted på den gamle herregård. I Herningsholms gamle og flotte riddersal kan børnene lave deres egne ridderkapper eller brusende skørt. Efterfølgende afholdes der kæphestevæddeløb i parken omkring Herningsholm. Der er naturligvis en præmie til vinderen.

Om torsdagen 18. oktober kan man på Frilandsmuseet holde efterårsferie som i gamle dage. Tidligere kaldte man dette afbræk mellem sommer og jul for kartoffelferien, men selvom børnene havde fri for skole, var der ikke meget ferie over den; børnene skulle nemlig hjælpe til med det hårde arbejde på gårdene med at grave kartofler op, skriver museet.

Denne dag kan man få jord under neglene, når der skal graves kartofler op. Desuden kan man smage forskellige kartoffelsorter, lave dit helt eget kartoffeltryk på stof og lave sjove kastanjedyr.