Problemfri pligtsejr til HIH

Ole Bitsch 

Herning-Ikast Håndbold vandt med 31-19 over oprykkerne EH Aalborg

HÅNDBOLD De seneste fem dage har været turbulente i Herning-Ikast Håndbold.

Lørdag i sidste uge kom det frem, at klubbens ledelse har holdt samtaler med København Håndbolds cheftræner Claus Mogensen, som angiveligt er udset til at afløse HIH’s nuværende træner, Kristian Kristensen.

Det fik efter lokalopgøret i Viborg selvsamme Kristensen til at slå fast, at han forlader klubben efter denne sæson.

Dramatikken havde dog - tilsyneladende - ingen indvirkning på onsdagens ligakamp i IBF Arena i Ikast.

Her indfriede Herning-Ikast-holdet favoritværdigheden mod oprykkerne fra EH Aalborg, der blev sendt mod nord med et klart nederlag. Hjemmeholdet vandt med 31-19 - efter en midtjysk pauseføring på 15-9.

Hos Herning-Ikast Håndbold var det tydeligt, at midtugematchen skulle bruges til at spare kræfter mod Aalborg, der nu har tabt samtlige otte kampe i denne sæson.

Førstevalgskeeperen Sabine Englert fik en hel friaften på bænken, og fra første minut sparede Kristian Kristensen også profiler som Stine Skogrand, Tonje Løseth og Anne Mette Pedersen.

Det betød, at blandt andre målvogter Jessica Ryde, Annika Jakobsen og Trine Troelsen fik chancen fra start.

HIH’erne kom sikkert fra land mod det purunge Aalborg-kollektiv. Efter 12 minutter førte midtjyderne med 7-3, men otte minutter med lavt tempo, tekniske fejl og svigtende koncentration gjorde, at gæsterne fik udlignet til 8-8.

En timeout fra Kristian Kristensen fik Herning-Ikast tilbage på sporet. Undervejs var der også opløftende momenter fra Jessica Ryde samt fint scoringer fra stregen Sarah Iversen og venstrefløjen Emma Friis.

I resten af første halvleg, og i de fleste af minutterne efter pausen, fortsatte de løbende udskiftninger hos hjemmeholdet. Men det ødelagde ikke kursen mod den komfortable pligtsejr.

11 minutter inde i anden halvleg førte HIH med 10 mål - 23-13 - og forspringet fastholdt Herning-Ikast Håndbold sikkert på eget gulv.

Topscorer for værterne blev Emma Friis med seks scoringer.

HIH’s næste kamp er på lørdag i Ikast, hvor polske Metraco Zaglebie Lubin kommer på besøg i EHF Cuppen.