Kommune giver plads til restaurant i Dalgashus

HERNING Den lokalplan, som i 2003 muliggjorde byggeriet af Dalgashus midt i Herning, skal rettes til, så det bliver tilladt at lave en restaurant i bygningen, hvor der har været en del tomme erhvervslokaler.

Byplanudvalgsformand Ulrik Hyldgaard (V) oplyser, at Herning Kommune har fået flere henvendelser fra personer, som gerne vil etablere en restaurant i Dalgashus. Det er ikke muligt med den nuværende lokalplan, og den bliver derfor ændret.

I samme forbindelse bliver det taget ud af lokalplanen, at der kan etableres en butiksarkade i to etager i den nordlige del af området. Denne del af de oprindelige planer er aldrig blevet til noget, og der er ingen tegn på, at den bliver det. Samtidig har det pågældende område fået ny belægning i forbindelse med gågaderenoveringen, og kommunen ønsker at bevare det som et uderum.