FCM-træner: En god dag på kontoret

Ole Bitsch 

- Vi var i fuld kontrol, mener en tilfreds Jess Thorup efter sejren over Vendsyssel

FODBOLD Efter 12 spillerunder indtager FC Midtjylland førstepladsen i Superligaen. Ovenikøbet er mestrene det hold, der har scoret flest gange, og som har indkasseret færrest mål. Scoringstabellen lyder på 27-10.

Tre af de positive træffere hentede »ulvene« søndag aften via en solid 3-0-sejr over oprykkerne fra Vendsyssel.

- Det var en rigtig god dag på kontoret, fastslår FCM-træner Jess Thorup.

- Set over 90 minutter, synes jeg, det var 90 rigtige gode minutter. Det eneste, jeg kan ærgre mig over - hvis jeg skal finde noget - er de to chancer, som Vendsyssel fik i første halvleg, siger han.

En scoring af Paul Onuachu og et selvmål af gæsternes Søren Henriksen gav FC Midtjylland et stærkt udgangspunkt efter de første 45 minutter. FCM’erne dominerede videre i anden halvleg, og sejren var på ret kurs hele vejen. I overtiden kunne indskiftede Rilwan Hassan lukke og slukke til slutresultatet.

- Vi vidste godt, at vi sammen med vores fans skulle være tålmodige. Men vi vidste også godt, at vi skulle blive ved med at mase på, finde plads, spille udenom dem og finde mellemrum, så vi hele tiden varierede vores spil og ikke var så nemme at læse, siger Jess Thorup.

Nu venter en længere landskampspause. FCM’s næste opgave er først 20. oktober ude mod FC Nordsjælland.

- Vi er rigtigt godt kørende og vi har momentum, så det er et eller andet sted lidt ærgerligt, at der nu er kamppause i Superligaen. Men omvendt plejer vi at komme styrke tilbage, fordi vi kommer på træningsbanen og får øvet videre, siger Jess Thorup.