FCM og Onuachu nedlagde Vendsyssel

Ole Bitsch 

De danske mestre vandt sikkert med 3-0 over oprykkerne

FODBOLD En scoring af Paul Onuachu, et selvmål og en enkelt træffer af indskiftede Rilwan Hassan sparkede søndag aften FC Midtjylland tilbage på førstepladsen i Superligaen.

Paul Onuachu indtog hovedrollen på MCH Arena, hvor FCM sikkert besejrede oprykkerne fra Vendsyssel med 3-0.

24-årige Onuachu, der nu har scoret fire mål og leveret én assist på lidt over én måned, brød dødvandet med sin træffer til 1-0. Den 201 centimeter høje frontmand pandede fornemt kuglen i nettet efter 28 minutter. Det var australske Awer Mabil, som stod for indlægget fra venstre side.

Onuachus indledende scoring var også en forløsning for de 5032 fremmødte tilskuere på arenaen.

Et kompakt og velstruktureret Vendyssel-mandskab havde nemlig formået at slå FCM’s rytme, fart og offensive power helt ned. Gæsterne kom desuden frem til en gigantisk chance i første halvleg, da FCM’s midtstopper Kian Hansen fejlede ved midterlinjen. Hjemmeholdets keeper Jesper Hansen reagerede med en hurtig fodparade.

I stedet var Paul Onuachu medvirkende til 2-0-scoringen i slutningen af første halvleg. Denne gang var det et langt indkast fra Kian Hansen, som Onuachu med baghovedet løftede over Vendsyssel-målmand Nicolai Flø. Undervejs blev læderet rettet af via hovedet fra Søren Henriksen, der blev noteret for et selvmål.

Efter pausen var der med det samme mere dybde, tempo og aggressivitet over FC Midtjylland. Det gav et par fine muligheder til blandt andre Joel Andersson og ikke mindst Tim Sparv. Sidstnævnte var tæt på med et kraftfuldt langskud fra kanten af feltet.

Vendsyssel, der i sidste runde besejrede DM-aspiranterne fra FC København, forsøgte at presse spillet længere frem, men farlige blev oprykkerne aldrig efter pausen.

Derfor var det sigende, at Rilwan Hassan i sit Superliga-comeback efter næsten ni måneders pause, scorede til 3-0.

Nu venter der Superligaen og FCM en landskampspause. 20. oktober er næste ligarunde, hvor mestrene møder FC Nordsjælland på udebane.