Retten i Herning troede ikke på bilists forklaring om passiv hash-rygning

Ung mand blev dømt for narkokørsel, selv om han i retten forklarede, at det blot var nogle andre havde røget hash, mens han sov

HERNING En 19-årig mand er ved Retten i Herning blevet dømt for narkokørsel, selv om han forsøgte at slippe udenom.

Manden forklarede i retten, at han havde sovet hos en kammerat, og da han vågnede, lugtede der af hash i lejligheden. Han mente, at han måtte være blevet udsat for passiv rygning, og det var årsagen til, at han testede positiv for hash i politiets narkometertest 5. februar. Den retskemiske erklæring, som blev dokumenteret i retten, lagde det fast, at det ikke kunne lade sig gøre. Han måtte selv have deltaget i rygning for at få den mængde i blodet, og derfor blev den 19-årige mand kendt skyldig. Straffen lød på en bøde på 3500 kroner samt frakendelse af kørekortet i tre år.