Lokalt talent forlænger med Herning-Ikast Håndbold

Thomas Damm 

Emma Friis har skrevet under på en lang kontrakt, der gælder til 2022

HåNDBOLD 18-årige Emma Friis, der er født og opvokset i Herning, har fået sin håndboldfremtid på plads. Hun har netop forlænget kontrakten med Herning-Ikast Håndbold, hvor hun har spillet siden sommeren 2016. 29. december samme år debuterede hun for ligaholdet i en pokalsemifinale mod Viborg HK.

Emma Friis har for alvor spillet sig ind på ligaholdet og det er med stor glæde, at hun har forlænget sin aftale og spiller i Herning-Ikast-trøjen frem til 2022.

Den talentfulde venstrefløj er begejstret for at have sin håndboldfremtid på plads.

-Jeg er selvfølgelig sindssygt glad for at forlænge med HIH. Jeg føler mig tryg og godt tilpas i klubben og føler det er det helt rigtige sted, hvor jeg kan udvikle mig både håndboldmæssigt og personligt, siger Emma Friis, der går i 3.G. på Herning Gymnasium.

Talentet er forløst
-Emma er ikke et talent - hun er forløst, sådan indleder cheftræner Kristian Kristensen, når snakken falder på Emma Friis.

-Dermed ikke sagt, at udviklingen stopper. Men udfra HIH’s talentmodel er Emma nået igennem det nåleøje der hedder »potentiale til at nå højeste nationale og internationale niveau«. Emma har spillet og sat sit præg på sine to U18-år som senior og har masser erfaring med i rygsækken fra blandt andet Champions League samt været fast inventar på de danske U-landshold og har netop været udtaget til det aktuelle B-landshold, siger Kristian Kristensen.

Emma Friis er ydermere vokset som person og blevet modnet hen af vejen, hvilket glæder Kristian Kristensen.

-Det betyder meget, at de unge topspillere ikke bare bliver et marionetdukke-produkt. De må gerne kunne tænke og agere selv under pres, og netop her er Emma vokset med tiden.

-Med Emmas træningsindsats, sammenholdt med hendes personlighed, venter der endnu større meritter fremover. Derfor er det selvsagt glædeligt, at Emma har valgt HIH fremover, slutter cheftræneren.

En stolt direktør

Direktør Jakob Mølgaard Christensen glæder sig ligeledes over fløjtalentets forlængelse.

-Jeg er glad og stolt over forlængelsen med Emma Friis, da hun er et produkt af talentudviklingen her i området.

-Hun tog skridtet op i ligatruppen med bravour og vi ser ingen begrænsninger for Emmas videre udvikling over de kommende sæsoner. Vi glæder os samtidig over det fremtidige samarbejde mellem Emma Friis og Naja Nissen, da de supplerer hinanden perfekt.

-Nogle gange skal jeg knibe mig i armen for at huske at Emma kun er 18 år. Vi forsøger i samråd med skole, Emma og familien at tilpasse Emmas karriere således, at såvel skole, fritid og håndbold går op i en højere enhed, siger Jakob Mølgaard Christensen.