Fløjlsbukserne er endelig kommet i brug

I Team Teatrets jubilæumsforestilling er nogle helt særlige bukser nu endelig kommet til sin ret

PÅKLÆDNING I disse uger kan man på Team Teatret opleve forestillingen »Lejlighed nr. 50«, som er teatrets jubilæumsforestilling. Skal man en tur i teatret, skal man lægge godt mærke til de stribede fløjlsbukser, som skuespiller Sofie Ancher Vea har på i forestillingen, for de bukser er ganske særlige. Den stribede fløjlsbuks har nemlig hængt på lageret hos kostumier Leila Steenberg i 21 år, men i forestillingen Lejlighed nr. 50 kommer de endelig til sin ret.

Buksen er en original buks fra 1960’erne - i dag et stykke vintage-beklædning. Leila Steenberg købte dem i sin tid i en genbrugsbutik i forvisning om, at en dag ville hun få brug for dem. Men at der skulle gå 21 år, havde hun næppe forudset.

- Jeg har haft dem fremme flere gange for at prøve dem til forskellige forestillinger. Men der har aldrig været nogen, som har kunnet passe dem. Men det kan Sofie. Der er ikke lavet en eneste tilretning i bukserne, fortæller Leila Steenberg, som gennem årene har købt unikke stykker tøj, når hun er stødt på dem i genbrugsbutikker.

Til Team Teatrets jubilæumsforestilling har kostumieren været tilbage i sine gemmer for at finde alt, der emmer af 1960’erne frem, for forestillingen foregår i 1968, og skal historien være troværdig, er det vigtigt, at tøjet, skuespillerne har på, også er det.

Og nok er de brune- og beigestribede fløjlsbukser fem årtier gamle, men der er adskillige medarbejdere omkring produktionen af jubilæumsforestillingen, som har spurgt begejstret ind til, hvor buskerne kan købes - eller om de kan overtages efter brug, men som det ser ud nu, er der kun én, der kan passe dem: Sofie.

»Lejlighed nr. 50« kan ses frem til 10. oktober.