Sølvbryllup med Røde Kors

Mathilde Bach callesen 

I 25 år har ægteparret Mette og Flemming Eriksen deltaget i den årlige Røde Kors-indsamling. Derfor fortjener de månedens buket

HYLDEST Hos ægteparret Mette Sloth Eriksen og Flemming Eriksen, som bor i Herning, er der hvert år sat kryds i kalenderen første søndag i oktober. Det kryds har fulgt med, siden de flyttede ind på Ørnevej i Herning i 1994, og siden da har de aldrig kunne finde på at lave andre planer på den søndag, som de i 25 år har brugt på at samle penge ind for Røde Kors.

- Det er blevet en form for tradition, siger 55-årige Flemming Eriksen og bliver suppleret af sin kone:

- Vi har det godt med at være med til at gøre en lille forskel. Vi kan desværre ikke redde hele verden, selvom vi gerne ville. Men vi kan hjælpe med det her, så det gør vi, siger 54-årige Mette Sloth Eriksen.

De kastede sig over indsamlingen tilbage i 1994, hvor ægteparret flyttede i hus over for den daværende formand for Røde Kors i Herning.

- Og så er vi aldrig kommet fra det igen, siger Mette Sloth Eriksen med et grin og fortæller, at de meldte sig som indsamlere for Røde Kors, fordi de godt kan lide, at organisationen hjælper meget bredt.

Pause hos bedsteforældrene
Ægteparret er så småt begyndt at se frem til et par timer i en god sags tjeneste på næste søndag, hvor de selvfølgelig tager den samme rute, som de har holdt ved siden deres første tur med indsamlingsbøssen i midten af 90’erne. I dag er turens største variation, hvilken ende de tager ruten fra.

- Mettes forældre bor på den rute, så den valgte vi dengang, fordi børnebørnene synes, at det var sjovt at samle ind hos deres bedsteforældre. Og så kunne vi lige tage en pause hos dem, når vi cirka var halvvejs, siger Flemming Eriksen, som muligvis også får fornøjelsen af at følges med en af parrets tre døtre i år, selvom hun for længst er flyttet hjemmefra.

Siden deres døtre var små har de været med til at samle ind sammen med mor og far. Det har både været for hyggens skyld, fordi man ofte snakker så godt sammen på sådan en gåtur. Men der har også været en dybere mening med det, når børnene med stor fornøjelse har deltaget i indsamlingerne.

- Vi har lært vores børn, at man også har et socialt ansvar. De har lært, at alle måske ikke har de samme muligheder, som de har haft, siger Mette Sloth Eriksen.

En god oplevelse
Mens Mette Sloth Eriksen og Flemming Eriksen fortæller om det, de kalder deres sølvbryllup med Røde Kors, kommer de på flere og flere historier fra deres mange år som indsamlere. Flemming Eriksen husker særligt et år, hvor han »forstyrrede« et helt middagsselskab, som endte med, at hele flokken glædeligt kom ud og puttede et bidrag i indsamlingsbøssen.

- Det er selvfølgelig sjovest, når folk er hjemme, så kan man få en lille snak med dem. Vi har ikke mødt nogle ubehagelige mennesker i de 25 år, vi har samlet ind, og vi får ofte et tak fra dem, vi kommer forbi, siger Flemming Eriksen, som bliver suppleret af sin kone.

- Det er rart at vide, at folk sætter pris på det, vi gør. Det giver selvfølgelig lige et ekstra kick, siger hun.

Ægteparret, som bliver ved med at samle ind, så længe de kan, håber, at endnu flere vil komme og være en del af indsamlingen på næste søndag.

- Man kan forvente sig en god oplevelse, hvor man er med til at gøre en forskel for nogle, siger Flemming Eriksen, som anbefaler, at man til indsamlingen tager sin gode ven, et familiemedlem eller kæresten under armen.

- Det er hyggeligt at være to, siger Mette Sloth Eriksen.