Frivillige hænder søges

Lene Toksvig 

En informations-aften hos Røde Kors-genbrugsbutikken skal lokke nye frivillige til at melde sig i den gode sags tjeneste

EFTERLYSNING Røde Kors-genbrugsbutikken på H.P. Hansens Vej i Herning har lige nu 46 frivillige tilknyttet, men der er brug for flere, der har lyst til at tage del i arbejdet. De senere år er det dog blevet sværere at finde nye kandidater, så nu har den lokale afdeling søsat et nyt initiativ, der gerne skal være med til at hverve frivillige.

- Vi har altid kunne prikke folk på skulderen, men det er blevet umuligt - vi har ikke flere, vi synes, vi kan prikke til, så jeg har foreslået, at vi holder en informationsaften i butikken, så man kan komme og høre om vores arbejde, fortæller Birthe Christensen, som er aktivitetsleder hos Røde Kors i Herning.

Kamp om de frivillige
I juni fejrede Røde Kors-genbrugsbutikken 25-årsjubilæum, og det er første gang, at det er nødvendigt at invitere til en decideret informationsaften for at finde frivillig arbejdskraft.

- Mange siger, de keder sig, men det kan være svært at komme af sted og melde sig - og så er der også bare kamp om de frivillige, så det er mange, der har samme problem som os, siger Birthe Christensen.

Hun ser dog det initiativet som en god mulighed for at sprede budskabet om det arbejde, der foregår i genbrugsbutikken.

- Mange bliver overrasket over, hvad vi laver her, så det kan man høre meget mere om, mens vi serverer lidt snacks og lidt vin, siger Birthe Christensen, som man blandt andet kan møde til arrangementet.

Der er ingen krav, der skal opfyldes, for at blive frivillig.

- Det er mange typer hænder, der er brug for, så vi finder ud af, hvad man gerne vil lave. Så der er ikke noget, man skal kunne - man skal bare være positiv og sørge for, der kommer lidt penge i kassen til det nationale arbejde, siger Birthe Christensen med et smil på læben.

Socialt netværk
Det frivillige arbejde er - naturligvis - ulønnet, men til gengæld får man del i sociale arrangementer, som den lokale Røde Kors-afdeling stabler på benene som eksempelvis nytårskure og udflugter, ligesom Birthe Christensen lover, at man i genbrugsbutikken får nye, gode bekendtskaber.

- Vi sørger for, at man kommer på et hold med en god kemi, så man får et netværk - man skal passe godt sammen i et team, for det dur ikke, hvis kemien ikke er der, og der skal være plads til det sociale.

Informationsaftenen finder sted tirsdag 9. oktober i butikken på H.P. Hansens Vej.