Morten Poulsen scorede to gange i 6-1-sejren over Odense. Foto: Flemming Hansen

Nye kvaler: Blue Fox snublede i Rødovre

Ole Bitsch 

DM-sølvvinderne tabte tirsdagens ligaudekamp med 1-2

ISHOCKEY Den haltende sæsonstart fortsætter hos Herning Blue Fox.

Tirsdag aften tabte de midtjyske DM-sølvvindere med 1-2 i Rødovre. Dermed har »blårævenes« fire første kampe i Metal Ligaen i denne sæson udmøntet sig i to nederlag, et nederlag i overtid og en sejr efter straffeslag.

I Rødovre Skøjte Arena dominerede Blue Fox skudstatistikken, som gæsterne vandt 40-18, men det var hjemmeholdet, der snuppede de tre point.

Rødovre grundlagde sejren midt i første og anden periode, hvor de københavnske scoringer blev sendt ind bag Simon Nielsen i den herningensiske målramme.

Blue Fox-angriberen Markus Jensen hev to udvisninger til sig i de indledende 14 minutter. Den sidste af forwardens ture i straffeboksen udnyttede værterne til at score til 1-0 i powerplay. Det var Rødovres Nicklas Carlsen, som i fem mod fire skød gang i måltavlen.

Efter ni minutters spil af anden periode kunne Dennis Christjansen udbygge føringen, som holdt stand indtil tre minutter inde i den tredje og sidste periode. Her fik Herning-centeren Zack Torquato reduceret til 1-2. Medvirkende til canadierens træffer var assister fra landsmanden Riley Brace og herningensiske Lasse Lassen.

Men selvom Blue Fox fortsatte med at hamre skud ned mod Rødovre-defensiven og keeper Stefan Ridderwall, lykkedes det ikke guldaspiranterne, at få point med hjem fra udebaneopgøret i Storkøbenhavn.

Herning-holdets næste kamp er på fredag, hvor Aalborg Pirates danske mestre venter i Nordjylland.