Heart har åbnet tæppeudstilling

2000 kvadratmeter tæpper er en del af den nye udstilling på Heart

Kunst I weekenden åbnede kunstmuseet Heart en ny udstilling med titlen »Letmein« (luk mig ind), som australieren Ry David Bradley og canadieren Jon Rafman står bag. De to kunstnere har i de seneste år opnået international anerkendelse for deres værker, der undersøger, hvordan teknologien skaber og påvirker vores opfattelse af kunst.

Udstillingen Letmein er skabt som en totalinstallation, hvor 2000 kvadratmeter specialvævet tæppe med AI genererede motiver beklæder både vægge og gulve i museets største udstillingssal. Letmein omkranser publikum med en dystopisk fortælling, der opleves gennem en dobbelt-projekteret film, tæppernes overvældende billedstrøm og bevægelige lyseffekter.

Udstillingen sætter fokus på skærmen som en allestedsnærværende del af vores liv og stiller spørgsmålstegn til samspillet mellem den fysiske virkelighed og det immaterielle i vores verden hvor det digitale er altomsluttende.

- Idéen er, at John og jeg har arbejdet med en fornemmelse af digitalt tab. Det digitale har så stort potentiale, men fungerer i så hurtige cyklusser, at vi aldrig forlader den sidste cyklus. Vi skriver ikke historie på grund af, at der er en konstant opdatering. Jeg kan for eksempel ikke se, hvordan Twitter så ud for seks måneder siden, fortalte den ene af kunstnerne, Ry David Bradley, i sidste uge til Herning Folkeblad, mens der blev lagt sidste hånd på udstillingen inden åbningen, der fandt sted i lørdags.

- Vi kunne også have lavet det med projektorer, men tekstil er den ældste måde at lave billeder på - næsten. Og så er tekstil en del af områdets historie, siger kunstneren, der i forbindelse med udstillingen har samarbejdet med Egetæpper.

- Det har været et utroligt samarbejde. Da jeg gik ind i salen for en time siden - det slog benene væk under mig. Det er det, det fysiske kan frem for det digitale. Jeg har set de billeder på computer en million gange, men at gå ind i rummet var fantastisk, fortæller Ry David Bradley, mens tæppemontørerne var i fuld gang.

- Jeg er beæret over at arbejde med de gutter. Udstillingen er en hyldest til, hvor gode de er, og til de danske produktionsteknikker. Udstillingen kunne ikke være lavet andre steder. Og så med fabrikken så tæt på. Jeg håber, John og jeg bliver repræsentanter for vores generation - det her kan blive det største, vi får lavet nogensinde. At være i Herning er en ære, sluttede han af.

»Letmein« er en del af Hearts future-program, der sætter fokus på yngre stjerner på den danske og internationale kunstscene. Future-programmet er udstillinger, der tegner fremtiden og skaber rum for mødet med moderne samtidskunst fra hele verden.

HeartFuture støttes af Det Obelske Familiefond, og udstillingen »Letmein« er desuden støttet af Egetæpper og Statens Kunstfond.

Den kan ses frem til 17. februar 2019.