Svend Brinkmann. Foto: Pr-foto

Psykologi professor kommer på besøg på Herning Gymnasium

Den lokale professor holder et foredrag, som man ikke vil gå glip af

HERNING Tirsdag 25. september holder Svend Brinkmann sit foredrag »Gå glip og ståsteder«. Foredraget er arrangeret af FOF Herning og foregår på Herning Gymnasium. Svend Brinkmann har de seneste år formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han har med stor opmærksomhed givet sit bud på de 10 værdier, som han mener, det er værd at stå fast på - og sætter i sin nyeste bog »Gå glip« nu også fokus på begrænsningens kunst i en grænseløs tid. Svend Brinkmann udgav for et par år siden bogen »Stå fast«, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens omsiggribende udviklingstvang og positivitet. Foredraget og aftenen med Svend Brinkmann tager udgangspunkt i både »Ståsteder« og hans nyeste nye bog »Gå glip«. Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. I 2015 modtog han DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og senere har Weekendavisen kåret ham som den vigtigste intellektuelle i Danmark. Aktuelt forsker han blandt andet i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg og lykke som psykologiske og kulturelle fænomener.