Høst gode efterårs-oplevelser hos FOF

Efterårssæsonen hos FOF bugner af foredrag med spændende personer, der gør dig klogere, sundere og gladere

FOREDREAGSRÆKKE Søger man inspiration til at leve et klogere, sundere og gladere liv, så er det med at møde op til et eller flere af FOF’s foredrag i Herning i løbet af efteråret. Kursuscenteret præsenterer nemlig en række foredragsholdere, som alle giver føde til både hjerne og hjerte.

Svend Brinkmann skyder efterårssæsonen i gang 25. september. Med udgangspunkt i sin nyeste bog »Gå glip« går Svend Brinkmann denne aften i rette med den grænseløse udviklingskultur, hvor alt handler om umiddelbar behovstilfredsstillelse, og hvor vi for alt i verden ikke må gå glip af noget. Men for Brinkmann er det en eksistentiel, etisk og psykologisk nødvendighed, at vi lærer »at nøjes« - både for at kunne håndtere samtidens og fremtidens kriser, men også fordi mådehold i sig selv er værdifuldt for os som mennesker.

Chris MacDonald gæster 4. oktober Herning med sit foredrag Motivation og Energi. Chris MacDonald har gæstet FOF flere gange, og hver gang går publikum fra mødet med nye indsigter og et smil på læberne. I dette foredrag fortæller Chris MacDonald præcist, hvad der skal til for, at vi har det allerbedst og oplever sund energi og mentalt overskud. Med afsæt i den nyeste forskning indenfor fysiologi og psykologi præsenterer Chris MacDonald den liste, han arbejder ud fra i hele sit virke med mennesker.

En nysgerrig tidsånd
I den aktuelle bestseller »Tænk vildt - det er guddommeligt at fejle« udfolder Rane Willerslev sin filosofi om kreativitet, viden og ledelse. En filosofi, han satte i spil som direktør for Kulturhistorisk Museum i Oslo, og som blandt andet stammer fra hans tid som pelsjæger i Sibirien. 10. oktober holder Rane Willerslev foredrag i Herning, hvor han giver sit bud på en mere nysgerrig tidsånd, der i højere grad dyrker viden og kreativitet. Ifølge Rane Willerslev befinder vi os nemlig i en langvarig og ulykkelig kreativitetskrise, som vi skal se at komme ud af. Men det er ikke for sent, det er bare på høje tid, at vi tænker vildt!

30. oktober kan man høre TV2-korrespondent Rasmus Tantholdt fortælle om sit liv bag kameraet på godt og ondt. Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs og katastrofeområder, og han har blandt andet dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår. Under dette foredrag fortæller Rasmus Tantholdt om de etiske og moralske dilemmaer, og om risikoen ved at arbejde i lande ramt af krig eller naturkatastrofer. Om de alvorlige historier, men også de mange pudsige episoder, der opstår på de mange rejser rundt i verden.

Tips til at bemærke smerter
Kan du spise sig rask, selvom du har en sygdom? Nogle gange er svaret ja. Andre gange kan man ikke blive helt rask, men i hvert fald få det markant bedre gennem ændret kost og levevis. Ernæringsekspert Umahro Cadogan har spist sig selv rask, og professionelt hjælper han folk med at bruge mad og livsstil som medicin. Han har blandt andet medvirket i TV-programmet »Kan man spise sig rask?« og er forfatter på flere bestsellers omhandlende kost og sundhed. 14. november holder han foredrag i Herning, hvor han fortæller historier fra det virkelige liv og uddeler gode tips til, hvordan du kan bekæmpe smerte og mindske sygdomssymptomer gennem kosten.

Anne Linnet og hendes trio afrunder 29. november efterårets sæson, når de fylder Herning Kirke med sang - denne gang med en rigtig julekoncert. Det er efterhånden en tradition, at Anne Linnet og hendes trio gæster FOF i Herning Kirke. Aften-koncerten er allerede udsolgt, men det er lykkedes FOF at tilbyde en ekstra koncert sidst på eftermiddagen. I denne intime og akustiske koncertform vil Anne Linnet også fortælle anekdoter om sangene og om, hvilke tanker omkring jul og tradition der ligger bag tilblivelsen af julesangene, ligesom publikum får lejlighed til at synge med på nogle af hendes største hits.

FOF tilbyder selvfølgelig også alle de klassiske aftenskolekurser, hvor der alt efter smag og interesser er mulighed for at dygtiggøre sig eller udfolde sine kreative evner. Også hvis man vil noget godt for sig selv og sin sundhed, er der masser at hente. Man kan sikre sig billetter til efterårets foredrag og koncert og skabe sig et overblik og tilmelde sig efterårets kurser på www.fofherning.dk.