Jobmesse i Herning skal give flere chauffører

Der er stor mangel på chauffører, og det vil uddannelsescentret Dekra være med til at løse

UDDANNELSE I slutningen af september får ledige chauffører og andre interesserede mulighed for at gribe nogle af de mange ledige chaufførjob i den danske transportbranche.

Det sker, når landets største udbyder af transportuddannelser, Dekra, holder jobmesse i Herning.

Her kan deltagerne møde et bredt udvalg af områdets transportvirksomheder, der lige nu står og mangler arbejdskraft, og de kan få information og en snak om deres muligheder for at få uddannelse og jobhjælp med henblik på at blive lastbil-, bus- og taxichauffør.

Skæv fordeling
En af de transportvirksomheder, der kommer til jobmessen i Herning, er Vognmand Bjarke Vestergård, som med flere afdelinger i Jylland mærker, hvordan manglen på chauffører er skævt fordelt.

- Nede i Kolding har vi altid de chauffører, vi skal bruge, men her i Struer er det en udfordring at finde chauffører nok. Så vi håber at finde nogle nye chauffører på jobmessen i Herning, siger kørselsleder Kim Bregnbjerg fra Vognmand Bjarke Vestergaard i en pressemeddelelse.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 33 procent af virksomhederne i transportbranchen på land i juli 2018 oplevede produktionsbegrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft. Det er det højeste tal, siden statistikken blev lavet første gang i 2011.

I alt anslår brancheforeningen ATL og 3F, at Danmark i de kommende år får brug for 2500 nye lastbilchauffører på grund af kraftig vækst i transportbranchen.

- Jobmesserne letter rekrutteringssituationen for både virksomheder og kandidaterne. Virksomhederne får nemmere adgang til en bredere skare af interesserede ansøgere, end de ellers ville komme i dialog med, og kandidaterne kan præsentere sig direkte og spørge ind til virksomheden og arbejdet uden at skulle igennem en jobsøgningsproces. Vi skal gøre rekrutteringen nemmere, hvis vi vil chaufførmangelen til livs, siger koncerndirektør i Dekra, Peter Laursen.

Messen foregår 27. september på Dekra AMU Center Midtjylland i Herning.