Dyre afbrændere kostede Final4 for HIH

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast er færdig i årets pokalturnering efter nederlag til Nykøbing Falster

HåNDBOLD For første gang siden 2011 bliver der juleferie til håndboldkvinderne fra Ikast, men det er der ingen i Herning-Ikast Håndbold, der glæder sig over.

Herning-Ikast Håndbold missede nemlig det årlige Final4-stævne efter nederlag på 15-18 til Nykøbing Falster foran 1592 tilskuere i IBF Arena.

Som cifrene mere end antyder, lå aftenens store problem i angrebsspillet og især i afslutningsspillet. 15 mål blev det kun til for den fejlfyldte midtjyske offensiv.

Undervejs blev der misbrugt tre straffekast, og hele seks overtal som følge af udvisninger til gæsterne blev stort set ikke udnyttet til midtjysk fordel. Kampen igennem blev der brændt adskillige åbne muligheder på den storspillende Cecilie Greve i Nykøbing-målet.

Ligatopscorer holdt nede på ét mål
De to hold fulgtes til 8-8 fem minutter før halvtid, men Nykøbing Falster sluttede første halvleg stærkt og gik til pausen med en 10-8-føring.

Selv om der aldrig kom ordentlig flow i angrebsspillet kæmpede Herning-Ikast forbilledligt videre i det velfungerende forsvar. Det bidrog til, at Herning-Ikast fik kontakt ved 13-13 og 14-14.

Men igen blev et overtal ikke udnyttet, og Nykøbing Falster scorede fire mål på stribe til 18-14.

Ligatopscorer Helene Fauske reducerede til slutfacit med sit eneste mål på aftenen. Hun har været et offensivt lyspunkt i sæsonen indtil videre, men i aften ramte også hun langt forbi vanlig standard.

Nykøbing Falster er dermed klar til Final4-stævnet, som igen i år foregår mellem jul og nytår.