Medarbejdere udvandrede i protest fra samarbejdsmøde, men nu vejrer parterne morgenluft

Medarbejdere, direktion og regionsrådsformand har klinket skårene efter overraskende fyringer

REGIONEN Styrket samarbejde og bedre dialog bliver ifølge en fælles udtalelse udfaldet af et krisemøde mellem ledelses- og medarbejderrepræsentanter i Region Midtjyllands fælles samarbejdsudvalg.

Baggrunden for mødet var, at de medarbejdervalgte repræsentanter torsdag på dramatisk vis valgte at udvandre fra et ordinært møde i samarbejdsudvalget - angiveligt i protest mod forløbet omkring mandagens fyring af Regionshospital Midts ledelse, der havde kritiseret påtænkte besparelser på sygehuset i Viborg. Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) indkaldte hurtigt til fredagens krisemøde.

»Alle deltagere i dagens møde mener, at der har været tale om et konstruktivt møde på en alvorlig baggrund. Der har været lydhørhed på alle sider og en åben udveksling af synspunkter,« udtaler parterne, der »er enige om at styrke samarbejdet, bygget på demokratiske værdier.« work