Tag med på vandretur

Mathilde Bach callesen 

På søndag 16. september holder Dansk Vandrelaug »Vandrernes Dag« for 28. gang. Interessede kan gå med fra Herning

VANDRETUR Hvis du er til en gåtur i det fri, hvor snakken går lystigt, og hvor du spiser din medbragte madpakke, mens du kan nyde en naturskøn udsigt, så er arrangementet »Vandrernes Dag« muligvis noget for dig.

På søndag 16. september holder Dansk Vandrelaug arrangementet Vandrernes Dag, som er en PR-tur, hvor interesserede kan få et indblik i, hvad det vil sige at vandre sammen med Dansk Vandrelaug.

Laugets Herning-afdeling, som dækker både Herning og Ikast, har selvfølgelig også arrangeret en vandretur i lokalområdet på søndag. Turen starter fra Bilka, hvorefter den går over Herning Golfklubs baner, videre af Lundstien til Gjellerup, hvor man runder Gjellerup Kirke. Herfra går turen gennem Gjellerup til Bavnehøjen, hvor hele vandreholdet slår sig ned og nyder deres madpakker. Når energien igen er intakt efter frokosten, går turen hjemad, hvor vandrerne går ad Nabkærstien tilbage til Bilka.

- På gåturen får man et indtryk af, hvad Dansk Vandrelaug laver, siger Ingrid Mikkelsen, der er formand for laugets Herning-afdeling.

Ønsker man at komme med på søndag, skal man blot møde op klokken 10 i den østlige ende af Bilkas parkeringsplads. Man skal have de gode sko på, og så skal man medbringe mad, drikke og siddeunderlag.

Der er mange gode grunde til at få rygsækken pakket og tage med på 10 kilometersturen på søndag, mener Ingrid Mikkelsen.

- At vandre er det, der holder sygdom væk. Det er jo faktisk blevet helt in at komme ud og gå. Der er også et godt socialt samvær på turen, hvor folk snakker med hinanden hele tiden, siger hun.

Hvis man skulle få lyst til endnu flere gåture, arrangerer laugets Herning-afdeling vandreture hver tirsdag formiddag, hvor det skiftevis foregår med start i Herning og Ikast. Lauget arrangerer også lørdags- og søndagsture, som går til forskellige naturskønne områder.

- Vi prøver altid på at finde nye ruter, så man oplever noget nyt, siger Ingrid Mikkelsen, der håber, at mange vil komme med på søndag.

Du kan læse mere om de forskellige vandreture på Herning-afdelingens hjemmeside.