De unge fester på biblioteket

Der er lagt op til en weekend med fest, farver og Fortnite, når Herning Bibliotekerne præsenterer et væld af nye tilbud for tweens og teens

FESTLIGHEDER Personalet ved Herning Bibliotekerne har de seneste måneder haft travlt med at gøre børnebiblioteket i midtbyen til et endnu bedre sted for de såkaldte »tweens« og »teens« - det vil sige de store børn i alderen fra cirka 8 til 12 år samt teenagere.

Biblioteket i Herning vil nemlig fortsat være det sted, hvor de store børn kan blive inspireret til læselyst, viden og leg med ord, men også et sted, hvor de kan blive klogere på for eksempel teknologi, gaming og eventmageri. Og hvor det bare er hyggeligt at mødes i læsehuler eller i filmsofaen.

Derfor har biblioteket knoklet med udvikling af en lang række nye tilbud til tweens og teens, som præsenteres ved et brag af en fest i weekenden - fredag 14. september og lørdag 15. september.

Fredag aften er der fuldt hus på biblioteket i Østergade, når mere end 400 børn fra fjerde og sjette årgang fra skolerne i og omkring Herning deltager i »Den store klassefest« med blandt andet Fortnite-turnering, diskotek, gyserhistorier og troldmands-stratego. I løbet af aftenen får de unge samtidig mulighed for ved selvsyn at opleve bibliotekets nye faciliteter, ligesom de naturligvis præsenteres for bibliotekets brede pallette af nye klubtilbud, efter skole-aktiviteter og maker- og gamertilbud.

Lørdag bydes hele familien så indenfor til skattejagt, trylleshow, book-art og alverdens andre familie-tilbud, for selvom de store børn har været i fokus ved ny-indretningen, er børnebiblioteket selvfølgelig stadig også for de yngste børn og deres voksne.

- Indsatsen overfor de »frie tweens og teens«, som vi kalder de store børn, der bruger biblioteket i deres fritid, rækker langt udover ny-indretningen af biblioteksrummet, fortæller bibliotekschef Pernille Schaltz.

Den dækker over en stor strategisk satsning med udvikling af hele børneområdet med blandt andet en læsefest for børnelitteratur, en eventuddannelse i kulturelt iværksætteri for tweens og en lang række nye maker- og gaming-tilbud for børn og unge, bare for at nævne et par af initiativerne.

- Vi har en ambition om, at vi vil være verdens bedste bibliotek for børn - også de store børn. Intet mindre. Det kræver, at vi følger med tiden, og at vi hele tiden udvikler og fornyer os. Børn og unges kulturvaner ændrer sig med stor hastighed. Vi tilpasser os i samme takt, siger Pernille Schaltz.