Mimende håndbold-kunstnere søges: VM i Boxen leder efter maskot-frivillige

Kim Stoltenberg Hansen 

Er du god til at mime, spille håndbold og uddele krammere? Så er du godt på vej til et job ved håndbold-VM

HERNING Til enhver slutrunde med respekt for sig selv hører en kæk maskot. Under det kommende håndbold-VM i januar i Boxen hedder tøjdyret Stan, og hvis du går med en hemmelig drøm om at være indeni sådan en humørbombe, så er det rig mulighed for det.

Når slutrunde-kampene spilles i Boxen 10. - 28. januar, skal der nemlig findes nogle maskot-frivillige. Det skriver Dansk Håndbold Forbund på deres hjemmeside, hvor de oplister kvalifikationerne til jobbet som en underholdende mime-performer, der kan hoppe højere og længere end fleste - og helst skal kunne et trick eller to med en håndbold.

DHF søger fire maskot-frivillige - to til Royal Arena i København og to til Boxen i Herning. De skal skiftes til at være tilstede på alle kampdage under mesterskabet i den pågældende arena. Her skal de skal være maskotten, som ikke kan tale, og derfor må klare sig med charme, mimik og kropssprog. Stan skal danse, kramme, high-five og lave sjov og ballade med fans og spillere.

Det frivillige job er ikke begrænset til slutrunden. Før VM begynder, venter opgaver rundt om i landet, hvor maskotten skal være med til at promovere mesterskabet. Det kan være pressemøder, landsholdssamlinger, skolebesøg og klub-besøg.

Der er audition i København i efteråret for maskot-interesserede. Lønnen er forplejning, en VM-t-shirt og selvfølgelig krammere ad libitum...