En farvestrålende garnbutik med inspiration

Mathilde Bach callesen 

Butikken er fyldt med garn i alverdens farver, inspiration og hygge hver anden tirsdag, når garn- og livsstilsbutikken Atelier 2 inviterer til strikkecafé

VISIT Det er et farvestrålende syn, som Herning Bladet møder i garn- og livsstilsbutikken Atelier 2, hvor kunderne kan være sikre på, at de kan finde deres yndlingsfarver blandt garnnøglerne. Det betyder nemlig noget at finde den helt rette farve garn, når man forvandler det til en strikhue, et hæklet tøjdyr eller en dåbskjole til oldebarnet.

At få fingrene i den rigtige farve var en af årsagerne til, at Lisbeth Damsgaard åbnede garn- og livsstilsbutikken for tre et halvt år siden.

- Inden jeg åbnede butikken, købte jeg ofte garn på nettet, men det irriterede mig, at man sjældent kunne se garnets farver ordentligt, og det var svært at se, om de forskellige farver ville passe sammen. Det er meget nemmere at se, når man har muligheden for at holde garnnøglerne op mod hinanden, siger Lisbeth Damsgaard.

Hun har skabt en butik, som lokker både unge og gamle, nybegyndere og erfarne, mænd og mest kvinder ind for at købe strikke- og hækleudstyr.

Det er hovedsageligt kvinder, som er kunder i butikken, og hvis de har manden med, kan han slå sig ned i butikkens lænestol, som har selskab af teksten »Herreparkering«.

God plads og orden
Butikkens ene væg er fyldt op med reoler, som rummer hundredvis af garnnøgler, der ligger farvesorteret, og som venter på at blive omdannet til hækle- og strikkeprojekter. Der er også et bredt udvalg af mærker på hylderne, hvor kunderne kan støde på blandt andre »Onion«, »Karen Klarbæk« og »byNyboe«.

- Der skal være plads til at kunne gå rundt og kigge på tingene. Indretningen skal være indbydende, og det skal være nemt at overskue udvalget, siger Lisbeth Damsgaard.

På et tøjstativ hænger et udvalg af strikkede trøjer og kjoler, som er modeller lavet ud fra de opskrifter, man kan købe i butikken. På gulvet ligger et par hæklede tæpper, og da Lisbeth Damsgaard serverer en kop kaffe for Herning Bladets udsendte er der en hæklet kopholder om glasset, så man ikke brænder fingrene.

- Man skal jo vise, hvad man kan med strik og hækling. Så kunderne kan finde inspiration i butikken, siger indehaveren, der glædeligt giver gode råd til folk, der kigger forbi butikken.

For at kunne vejlede og være med på moden, følger Lisbeth Damsgaard med på de sociale medier, hvor hun holder sig opdateret på, hvad der rør sig både inden for opskrifter og farver.

Et strikkende fællesskab
At få inspiration er også en stor del af tanken bag strikkecaféen og de forskellige kurser, som Lisbeth Damsgaard udbyder i sin butik.

Hver anden tirsdag samles 30 strikkeglade kvinder om bordet hos garn- og livsstilsbutikken. I begyndelsen kunne flokken sagtens samles om ét bord, men efterhånden, som der er kommet flere til, må Lisbeth Damsgaard stille ekstra borde op.

- Til strikkecaféen er man sammen om sin hobby, så vi forstår hinanden og kan hjælpe hinanden videre med et projekt, hvis man er gået i stå. Og så bliver vi inspireret af hinandens projekter, siger hun.

Det er både nybegyndere og erfarne, som deltager i strikkecaféen. Hvis man er nybegynder, kan man være helt sikker på, at der ikke bare er et enkelt par hjælpende hænder. Der skal nok være 10 af deltagerne, der hellere end gerne hjælper nybegynderne.

- Det er en glæde at give håndarbejdet videre, siger Lisbeth Damsgaard, som altid selv har gang i et par strikke- eller hækleprojekter.