Herning-Ikast sled sig til sejr i Randers

Ole Bitsch 

HIH vandt 26-24 i en fejlfyldt jysk ligaduel

HÅNDBOLD Det holdt hårdt, men Herning-Ikast Håndbold sikrede sig søndag eftermiddag sæsonens anden ligasejr.

På udebane i Randers Arena vandt HIH’erne med 26-24 - efter en pauseføring på 15-10.

Det jyske opgør var præget af mange tekniske fejl, stressede perioder og dårlige afslutninger. Det betød, at både Randers HK og Herning-Ikast periodevis smed og genvandt klare føringer. Ikke just et tegn på kvalitet, men til gengæld skabte det især en underholdende anden halvleg foran 1037 tilskuere.

I første halvleg var Randers i front med 7-3, da HIH-træner Kristian Kristensen satte veterankeeper Sabine Englert på banen i stedet for svenske Jessica Ryde, der havde fået chancen fra begyndelsen.

Udskiftningen gjorde forskellen hos udeholdet, og særligt i den svingende slutfase, hvor Englerts store rutine sikrede værdifulde redninger. Forinden havde HIH-enheden sat en femmålsføring over styr, men gæsterne fik med hiv og sving holdt fast i det skrumpende forspring.

Tæt og spændende blev det dog i de afsluttende minutter. Randers’ Jamina Roberts udnyttede nervøsitet, boldtab og usikkert spil hos Herning-Ikast, da hun fem minutter før tid udlignede til 24-24.

Forinden havde Helene Fauske - HIH-topscorer med ni mål, heraf seks på straffe - misbrugt et straffekast.

Sabine Englert hev to parader frem, da der var mest pres på, og så kunne 18-årige Emma Friis køre sejren hjem med to mål via et straffekast og en fløjtræffer fra en spids vinkel.

En lettelse gik igennem gæsterne efter sidste fløjt. Herning-Ikast er nu oppe på fire point i fire ligakampe.