Bedste hjælper med bøffen

HERNING Snart får bedsteforældre og børnebørn en sjov og sund aktivitet sammen, når Hjerteforeningen i Herning står for madværksteder for børn og bedsteforældre.

Fire gange skal bedsteforældre og børnebørn i Herning til gryderne for at få tip til at tilberede sund mad, få bedre madvaner og lære mere om hinanden.

Det giver i sidste ende flere sunde leveår. Det fortæller hjerteforeningen i en pressemeddelelse.

- Mad knytter bånd og har afgørende betydning for vores sundhed, sygdom og livskvalitet. I Børnebørnenes madværksted ønsker vi gennem praksis i køkkenet at påvirke flere generationer til en mere hjertesund livsstil. Med kurserne får børn og voksne erfaringer, som de kan bygge videre på i den daglige madlavning derhjemme, siger frivilligchef Betina Egede Jensen.

I hvert madværksted deltager otte bedsteforældre og deres børnebørn. Børnene har en alder, der svarer til 4. til 6. klasses elever. Madkurset løber over fire gange og foregår i køkkenet på Herningsholmskolen. Ernæringsassistent Lisa Mortensen underviser de to generationer i køkkenet.

Hjerteforeningens lokale afdelinger er de bærende kræfter i projektet og organiserer madværkstederne.

- En vigtig del af madværkstederne er, at børnebørn og bedsteforældre får mulighed for at lære hinanden bedre at kende, mens de sammen snitter, steger og damper, siger Lars Engelbrechtsen, fungerende formand for Hjerteforeningen i Herning.