The Rocking Ghosts spiller på Huset No7 lørdag aften. Foto: Pr-foto

Pigtrådsmusikkens gentlemen

1960’er-bandet Rocking Ghosts vender tilbage til Herning

PIGTRåD Huset No7 danner igen i år ramme om en 1960’er-fest med det danske orkester The Rocking Ghosts - det sker lørdag 8 september.

De har haft store internationale hits og turneret over det meste af verden. De var med i de glade dage i Hit house - Giraffen - Dansetten, og har oplevet tiden med hvinende piger ved scenekanten . Og så har de optrådt sammen med Cliff Richard & The Shadows og andre af rockens store koryfæer.

Gennem 49 år har de været forbilledlige ambassadører for dansk pigtråd - og de har ikke tænkt sig at stoppe foreløbig.

Pigtrådens pæne drenge - The Rocking Ghosts - kan efter 50 år i popmusikkens tjeneste se tilbage på en glorværdig karriere. Samtidig kan de glæde sig over, at de stadig er efterspurgte og nyder stor popularitet overalt, hvor de kommer.

Når man har sagt The Rocking Ghosts, må man også sige John Andersen, men det var først ved udgivelsen af gruppens fjerde singleplade, at det store publikum for alvor får øje på ham. Efter tre internationale instrumentalhits, produceret af guitarlegenden Jørgen Ingmann, kom det helt store gennembrud nemlig i 1965 med »Belinda«, der blev sunget af John Andersen. Den lå højt placeret på den danske hitliste i 13 måneder og blev tillige udsendt i adskillige andre lande verden over, heriblandt Tyskland, USA og Japan. Som gennem hele karrieren, så leverede John Andersen også en flot vokal, da gruppen i 1966-67 storhittede med »Oh, oh what a kiss«. Men 10 år senere - i 1977 - besluttede den populære sanger sig for at lægge musikken på hylden. Og sådan blev det de næste 12 år, indtil han i april 1989 atter indtog sin vante plads i orkesteret.

Hitmelodierne »Belinda« og »Oh, oh what a kiss« er stadig fast på repertoiret - og de tager kegler hos det trofaste publikum hver gang.

Besætningen i dag er guitaristerne Jørgen Mühlbrandt, der kom med aktivt i 1983, og Niels Werner i 1999, bassisten Michael Eckhausen i 1989, og keyboardspilleren Ole Trier i 1994, i 2011 kom trommeslageren Jes Baggersted med. Dermed er det den udgave af The Rocking Ghosts, der har holdt sammen længst.