Sundsvejen skal have nyt asfalt

af jesper wind 

Et nyt stort vejarbejde truer, da Sundsvejen skal have ny asfalt lagt på

VEJARBEJDE Først var det Dronningens Boulevard i Herning, der over næsten tre uger stykke for stykke var spærret af asfaltmaskiner. Dette arbejde er færdiggjort, men nu er turen kommet til en anden stor indfaldsvej til byen, for Sundsvejen skal have ny asfalt på. Arbejdet begynder på fredag 21. september om aftenen og skal efter planen være slut søndag 7. oktober.

Det er Vejdirektoratet, der vil bruge knap tre millioner kroner på at få lagt ny asfalt på Sundsvejen.

Ind gennem Sunds
Arbejdet omfatter strækningen fra den store fordelerring lige nord for Herning ud forbi rundkørslen til Sunds Omfartsvej og ind gennem Sunds by ud til DK-tanken på Ilskovvej ved Granly.

Det fortæller projektleder Claus Lund hos asfaltfirmaet Pankas A/S, der har vundet opgaven med at renovere Sundsvejen.

- Man kan se, at slidlaget er færdigt. Vi starter med at fræse den gamle asfalt af. Det sker fra fredag 21. september og hen over weekenden. Vi springer dog lige over et stykke omkring rundkørslen ved Sunds Omfartsvej, fordi der for nylig er lagt ny asfalt på, fortæller Claus Lund.

Opgiver omkørsler
På Dronningens Boulevard blev trafikken spærret i begge retninger og trafikanterne ledt ud på omkørsler.

- Det vil ikke ske på Sundsvejen. Vi har undersøgt muligheden for at lave omkørsler, men det vi blive for besværligt. I stedet sætter vi lysfyr op og leder trafikken igennem i et kørebanespor ad gangen. Så jeg kan kun opfordre folk til at finde alternative ruter, siger projektlederen.

Sundsvej spærres i den ene eller anden retning over en strækning på omkring en kilometer ad gangen for at give plads for maskiner og folk.

Spærretid
Sundsvejen er en statsvej og der er særlige regler for vejarbejde.

- Det betyder, at vi i den første weekend, hvor vi fræser asfalten af, ikke må arbejde i et tidsrum omkring middag. Det samme gælder den weekend, vi lægger asfalt på, fortæller Claus Lund og fortsætter:

- Fra mandag 24. september skal vi reparere bærelaget under asfalten. Det vil ske i dagtimerne. Her må vi ikke arbejde i myldretid om morgenen og om eftermiddagen.

Asfaltmaskinerne rykker ud som de sidste. Fra fredag 5. oktober og weekenden ud skal Sundsvejen have et nyt lag asfalt.

- Vi sætter to maskinhold på og kører afsted med fuld kraft. Hvis det regner, må vi flytte arbejdet til den næste weekend, men efter planen skal vi være færdige med asfalt og striber fredag 12. oktober, siger projektleder Claus Lund.