Hjertet bestod med glans

Flemming Thulstrup 

Kåringsfesten blev en fin generalprøve på lørdagens åbningsfest

ikast-brande Der var i aftes forpremiere på den egentlige åbningsfest for Hjertet, der finder sted på lørdag.

Det skete, da Ikast-Brande Kommune holdt kåringsfest for de ledere og aktive, der i det forgangne år har markeret sig i det lokale foreningsliv.

Lad det være sagt med det samme.

Hjertet bestod med glans på samtlige parametre bortset fra en enkelt.

Der var masser af plads til de omkring 120, der var dækket op til, og maden i form af hvidvinsmarineret kamsteg og culottesteg med salater var helt i top. De lydmæssige forhold var i orden, og stedet fungerede i det hele taget som forum for en større forsamling.

Det eneste minus var den alt for lille parkeringsplads.

Der var ganske enkelt ikke plads til de mange biler tæt på Hjertet, og der var flere, der måtte tilbagelægge en pæn afstand på gåben, inden de nåede frem til festen.

Bortset fra dette forløb aftenen stort set som planlagt med en masse glade prisvindere og nominerede, der forsøgte at bide skuffelsen i sig.

- I skal være glade og stolte, også selvom I ikke har vundet. I er alligevel seje, lød det trøstende fra Peter O. Sørensen, der er formand for Folkeoplysningsudvalget.

Han stod i øvrigt ufrivilligt for en del af underholdningen, da han fra starten ikke havde helt styr på papirerne med de mange navne, men det gjorde såmænd blot kåringen en smule mindre højtidelig og dermed en lidt mere hyggelig affære.

Udvalgsformanden lagde ud med at kåre årets ungleder, og startede med at råbe navnet op på en af de nominerede til Årets Ildsjæl.

Efter den største forvirring havde lagt sig, fandt han dog frem til de rigtige navne.

Tre var indstillet til prisen, nemlig Toke Lind Lindhard, Ikast-Brande e-Sport, Sigrid Hebsgaard, Urban Street Zone og Cecilie Holmgaard, FDF Ikast.

Det blev sidstnævnte, der løb med prisen.

Hele ni personer var indstillet som Årets Ildsjæl.

Ellen Jeberg, FOF, Bente Meldgaard, Teaterspirerne, Tine Bang Jacobsen, Ikast Taekwondo Klub, Steen Højland og Jens Martin Gundersen, KFUM og -K, Rune Lyager, Urban Street Zone, Heidi Ladefoged, Bording og Omegns Rideklub, Jens Bitsch, Ikast Fs Håndbold, Peder Ryltoft Kristensen, FDF Ikast og Adrian van Immerzeel, Ikast-Brande e-Sport.

Valget faldt naturligvis på Ellen Jeberg.

Hun har undervist i gymnastik gennem 62 år. Hun begyndte sin egen gymnastik-karriere på højskolen i Ollerup i 1954-55 og har undervist, siden hun var 19 år. Hun stammer fra Brande og underviste først her, indtil hun sammen med sin mand flyttede til Ikast i 1961.

»Skrap moster«
Året efter blev hun leder af gymnastikafdelingen i Ikast Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforening, og i de seneste 30 år har hun været tilknyttet FOF.

Nogle har kaldt hende en lidt skrap underviser.

- Men det er kun de dovne, der kalder mig det, som den 82-årige selv siger.

Ellen Jeberg har indstillet undervisningen, men træder ind imellem til som vikar.

Årets forening blev i øvrigt Urban Street Zone.

- Det er helt utroligt, hvad I har skabt siden 2017. I er i dag 240 medlemmer og har et af de bedste skatercentre. Vi er stolte af at have jer i vores kommune, sagde Helle Mathiasen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget (V), da hun overrakte prisen til initiativtageren Rune Lyager.

Ikast-Brande e-Sport var nomineret i samme kategori.

Det blev undervejs også til musikalsk underholdning, og den opgave klarede Louise Møller Jakobsen på vokal og guitar samt Henriette Ejsing fra Ikast-Brande Musikskole på bedste vis.