Mathilde Bjerregaard og resten af Herning-Ikast-holdet sluttede kalenderåret med en testsejr i Holstebro som opvarmning til anden sæsonhalvdel, der begynder på onsdag. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

DM-favoritter tog dramatisk sejr i Ikast

Ole Bitsch 

Herning-Ikast Håndbold tabte 16-18 til Odenses guldaspiranter

HÅNDBOLD Det blev tæt, intenst og dramatisk, da Herning-Ikast Håndbold onsdag aften tog imod DM-favoritterne fra Odense Håndbold.

I IBF Arena i Ikast kunne de pengestærke og storsatsende fynboer rejse retur med en smal sejr på 18-16 i bagagen.

De to hold, der begge har ambitioner om at præge toppen af HTH Ligaen, fulgtes ad i hele matchen.

Ved pausen førte gæsterne med 9-8, og den målfattige første halvleg fortsatte i kampens resterende 30 minutter.

Det var to glimrende, hårdt arbejdende og særdeles aggressive forsvar, der forhindrede travlhed på måltavlen.

Medvirkende var ligeledes HIH-keeper Sabine Englert, der var fremragende - som den tyske veteran ofte er det i de store kampe. I modsatte ende leverede Odenses danske landsholdsmålvogter, Althea Reinhardt, også en flot præstation i en medlevende dyst, der blev båret frem af et til tider alt for opskruet tempo.

Ingen af mandskaberne fik skabt større huller end to scoringer til egen fordel. To bagspillere - Herning-Ikasts norske playmaker Helene Fauske (syv mål) og udeholdets højreback Mette Tranborg (seks træffere) - bombede fra distancen, men som anden halvleg skred frem blev antallet af fejl og stressede aktioner øget markant.

10 minutter før tid måtte HIH-enheden se bort fra forsvarsklippen Mathilde Bjerregaard, der tiltrak sig sin tredje udvisning - og dermed diskvalifikation.

Det røde kort bremsede dog ikke fightergenet hos værterne, der insisterende blev ved med at hænge på guldaspiranterne. To stolpeskud ved Helene Fauske og Stine Skogrand samt en afbrænder af Emma Friis faldt på uheldige tidspunkter - i stedet kunne Mette Tranborg øge føringen til 17-15.

Fauske reducerede på straffekast til 16-17 med fem minutter igen, men selv om Sabine Englert blev ved med at hive store og mange parader frem, manglede de sidste procenter hos Herning-Ikast. Odenses Nadia Offendal lukkede med sin scoring til 18-16 halvandet minut inden slutfløjtet.

HIH-holdet, der blot har to point efter tre ligakampe, spiller igen på søndag, hvor modstanderen er Randers HK på udebane.