Irske mestre venter på FCM i Youth League

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland starter ungdommens svar på Champions League med et møde med Bohemians. Basel kan vente runden efter

FODBOLD FC Midtjylland får for tredje gang på fire sæsoner æren af at deltage i Europas fornemmeste talentturnering, UEFA Youth League, der er ungdommens svar på Champions League.

Klokken 14 i dag var der lodtrækning til første runde i UEFA’s hovedkvarter i Nyon, Schweiz, og op af bowlen kom de irske U19-mestre fra Bohemians. En fin lodtrækning, da der blandt de syv andre mulige modstandere i FCM’s del af lodtrækningen gemte sig hold som Anderlecht og Chelsea.

Første kamp spilles 3. oktober i det midtjyske med returkamp 24. oktober i det nordlige Dublin, hvor Bohemians hører til.

Bohemians er en af de større klubber i Irland, og på seniorplan har klubben vundet hele 11 mesterskaber.

På papiret må FC Midtjyllands sejrsvante U19-hold dog betragtes som favoritter. De unge ulve har før bidt fra sig i Youth League, hvor de blandt andre har slået Atletico Madrid, Malaga og Anderlecht i de senere år, mens irske hold stadig har til gode at imponere i talentturneringen. Det er endda første gang, Bohemians deltager i Youth League, og holdet ligger aktuelt kun nummer to i den nordlige del af den irske U19-liga

Hvis FCM spiller sig videre, skal man i næste runde op mod vinderen af FC Basel fra Schweiz og Hamilton Academical fra Skotland.

Kampene i anden runde spilles 7. og 28. november. Hvis FCM kommer dertil, er de unge ulve på hjemmebane i den første af de to kampe.

FCM meddeler på sin hjemmeside, at klubben forsøger at få hjemmekampene placeret på MCH Arena.