FCM fik point i Brøndby trods rødt kort

Kenneth Kristiansen 

Mayron George blev smidt ud for brok, men Erik Sviatchenko reddede uafgjort 2-2

FODBOLD Trods et rødt kort undervejs i anden halvleg lykkedes det for FC Midtjylland at få point med hjem fra søndag aftens udekamp mod Brøndby IF i Superligaen.

10 minutter før tid udlignede FCM-forsvareren Erik Sviatchenko til resultatet 2-2 efter et langt indkast fra Kian Hansen.

Dermed endte det godt for de danske mestre i opgøret mod guldrivalerne fra sidste sæson.

Det var der ellers ikke noget, det tydede på i kampens 67. minut, hvor FC Midtjylland gik fra 11 til 10 mand på banen.

Mayron George gik nemlig fra helt og skurk for FCM i Brøndby. Midt i anden halvleg modtog han to gule kort af kampens dommer, Jakob Kehlet, kort efter hinanden. Begge for brok efter et frispark.

Der er ingen undskyldning for endnu et gult kort, når man lige har fået ét for at brokke sig. Så det var forståeligt, at FCM’s costaricanske angriber bøjede hovedet dybt, mens han forlod banen. Med visheden om at have svigtet holdkammeraterne fælt.

Mayron George skulle ellers have været aftenens FCM’er i skysovs, efter at han midt i første halvleg udlignede til 1-1 med et flot, følt langskud.

Nu gik helterollen i stedet til de efterladte holdkammerater, der tiltvang sig udligningen og i slutminutterne fightede resultatet hjem i undertal.

Sparv skadet under opvarmning
FC Midtjylland stillede, i modsætning til kampen mod Malmö i torsdags, med angriberne Mayron George og Paul Onuachu fra start, mens også Erik Sviatchenko var med igen. På den centrale midtbane var det meningen, at Tim Sparv skulle have været med, men han fik en skade under opvarmningen og blev erstattet af Ayo Simon Okosun.

I kampens 19. minut kom hjemmeholdet foran, da den unge angriber Nikolai Laursen lidt heldigt fik driblet sig igennem et tøvende FCM-forsvar. Han centrede bolden ind foran mål, hvor Hany Mukhtar scorede sikkert fra tæt hold.

Gæsterne svarede dog igen bare seks minutter senere. Mayron George modtog en lidt tilfældig løs bold midt på Brøndbys banehalvdel, og så satte han ellers turboen til og fik sin direkte modspiller, Brøndbys Benedikt Röcker, til at ligne én fra oldboyslandsholdet. FCM-angriberen tog et par træk ind i banen og krøllede med venstrefoden bolden over i det lange hjørne. 1-1.

10 minutter før pausen fik Marc Dal Hende en gylden mulighed for et føringsmål. Et langt indkast fra Kian Hansen havde retning lige mod wingbacken, der som så ofte før var rykket med frem ved fjerneste stolpe, men bolden sprang henover ham.

Hjemmeholdet var også tæt på inden halvtid, da Hany Mukhtar fra klods hold ramte bolden så skævt, at den gik langt over. Forinden var FCM’s nye forsvarsspiller, Alexander Scholz, blevet godt og grundigt tørret.

Straks efter pausen var det en anden FCM-stopper, Kian Hansen, der stod og snorksov, da bolden blev spillet højt og dybt til Brøndbys Nikolai Laursen, der dog i helt fri position bankede bolden langt over mål.

Ung Brøndby-angriber slog til
Den 20-årige forward, som Brøndby har lejet i PSV Eindhoven, var dog slet ikke færdig med at gøre livet surt for Kian Hansen og resten af FCM-forsvaret. Efter en lille time modtog Nikolai Laursen igen bolden i dybden, og denne gang tog han et par træk, der gjorde Kian Hansen rundtosset, før han udplacerede FCM-keeper Jesper Hansen og scorede til Brøndby-føring på 2-1.

Siden fulgte udvisningen og udligningen, og da slutfløjtet lød, var der knyttede nævner i FCM-lejren ovenpå et vigtigt udebanepoint efter en aften med modgang.

2-2-resultatet betyder, at FC Midtjylland indtager andenpladsen i Superligaen med 15 point for otte kampe. Det er fire point færre end topholdet FC København, som er FCM’s næste modstander - det er på MCH Arena søndag 16. september.