Første nederlag til det nye Herning-Ikast

Jørn Just Kristensen 

Forsvaret var passivt før pausen, og angrebet haltede i anden halvleg, da Herning-Ikast Håndbold indkasserede det første nederlag under det nye setup

HåNDBOLD Alle træningskampe gav sejr. Det samme gjorde pokalopgøret ude mod Ajax København og ligapremieren mod Aarhus United. Men i dag måtte Herning-Ikast Håndbold indkassere det første nederlag under det nye navn, logo og ejerkreds.

Herning-Ikast tabte 23-25 på udebane mod sidste sæsons pokalvindere fra Team Esbjerg.

Opgøret var tæt hele vejen, men Herning-Ikast - som er efterfølgeren til det tidligere FCM Håndbold - havde kun én føring i hele kampen. Det var ved 9-8 i første halvleg.

Fem minutter før tid var gæsterne dog ved at få kontakt. Herning-Ikasts bedste, Helene Fauske, reducerede til 22-23, og Stine Skogrand fik to chancer for at udligne. Men den nytilkomne norske højreback misbrugte de to tilbud, og så lukkede Esbjergs to toneangivende offensive profiler, Estavana Polman og Vilde Mortensen Ingstad, i stedet opgøret med én scoring hver til 25-22.

HIH-forsvaret fik aldrig helt styr på de to. Polman, der privat danner par med fodboldstjernen Rafael van der Vaart, scorede ni mål, og stregspiller Vilde Mortensen Ingstad nettede seks gange.

Hullet forsvar før pausen
Det midtjyske forsvar fik ikke bremset ret meget i de første 30 minutter. Det gav Esbjerg teten i opgøret.

Ved halvtid var vestjyderne foran 16-14 til trods for seks minutter i undertal i de første 30 minutter.

Forsvaret forventes ellers at blive Herning-Ikasts store styrke med stærke defensive kort som Sarah Iversen, Mathilde Bjerregaard, Tonje Løseth og Stine Skogrand på holdet.

Det blev også betydeligt bedre efter pausesnakken. Herning-Ikast fik mere liv i defensiven og indkasserede blot ni mål i anden halvleg.

Angrebsspillet holdt til gengæld ikke helt niveauet fra første halvleg, og Esbjerg var derfor et skridt foran det meste af tiden. Vestjyderne førte blandt andet 17-14, 20-17 og 23-21, men Herning-Ikast viste gang på gang moral og hang på i elastikken og var på 20-20 med 10 minutter tilbage af kampen i Blue Water Dokken.

Topscorer for Herning-Ikast blev fløjen Emma Friis med syv mål.

Næste kamp venter allerede på onsdag for Herning-Ikast Håndbold, når Odense kommer på besøg i IBF Arena i Ikast.