Officielt: FCM sælger Sanneh til Anderlecht i giganthandel

Ole Bitsch 

Den gambianske midtstopper solgt for 60 millioner kroner, hævder belgiske medier

FODBOLD Så er det officielt: FC Midtjylland har solgt den gambianske midtstopper Bubacarr Sanneh til den belgiske storklub Anderlecht.

Det meddeler de forsvarende danske mestre fredag eftermiddag.

23-årige Bubacarr Sanneh har underskrevet en femårig kontrakt med Anderlecht, som ifølge de belgiske medier Nieuwsblad og Het Nieuwsblad har betalt FCM otte millioner euro for den bomstærke centerforsvarer. Det svarer til en pris på 60 millioner kroner. Prisen gør Sanneh til den dyreste forsvarsspiller i belgisk fodbold nogensinde.

Angiveligt betalte FC Midtjylland blot halvanden million kroner til AC Horsens, som solgte profilen i januar 2018. I handlen fik Horsens indskrevet en videresalgsklausul, der - ifølge Folkebladets oplysninger - sender 25 procent af salgsprisen til Østjylland. Det svarer til 15 millioner kroner - hvis salgsprisen fra Belgien er korrekt.

Bubacarr Sanneh nåede kun at optræde hos »ulvene« i et halvt år. Her blev det til 22 kampe og tre mål for den tidligere Horsens-spiller.

Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, fortæller om salget i en pressemeddelelse:

- Vi har været meget glade for de seks måneder, Bubacarr nåede at være i klubben, og i den optimale verden havde vi beholdt ham. Der kom dog et meget stort bud, så det endte med et salg og en stor mulighed for Bubacarr, siger Svend Graversen.

Selv om han helst havde beholdt Bubacarr Sanneh i FCM-truppen, er sportschefen helt tryg ved at sælge Sanneh på baggrund af de fem midtstoppere, som stadig er i klubben. Det drejer sig om nyindkøbte Alexander Scholz, Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Zsolt Korcsmár og Rasmus Nicolaisen.

- Vi råder fortsat over fem stærke midtstoppere, så på den måde rammer salget ikke så hårdt. Vi skal nok klare os, og samtidig glæder vi os over, at Bubacarr, via FC Midtjylland, tager det store spring til en af de helt store og traditionsrige klubber i europæisk fodbold, siger Svend Graversen.