Nye lejligheder står klar

Lene Toksvig 

En erhvervsejendom i Tjørring er efter et større projekt blevet forvandlet til 10 ejerlejligheder

BOLIGRENOVERING Kontorfaciliteter, kirke og senest et møbeludsalg. Ejendommen på adressen Tjørringparken 1 i Tjørring har huset lidt af hvert. Nu står den igen overfor at »prøve noget nyt«, for det seneste års tid har det lokale selskab Klima Byg forvandlet erhvervsejendommen til at udgøre 10 ejerlejligheder. Og det har været et af de lidt større projekter at forvandle den store bygning fra erhverv til privat.

- Vi kiggede lidt på det, da det stod tomt, og vi kunne godt se, det kunne blive til nogle fine lejligheder, men der har været flyttet lidt rundt på det hele, inden vi fandt den rigtige løsning. Det er da også kun ydervægge og taget, der er tilbage fra det oprindelige, fortæller Jørgen Møller Jensen - manden bag Klima Byg.

- Vi ville gerne lave noget lidt anderledes end det andet, der allerede er bygget, og jeg synes, det her projekt var lidt spændende, men vi har da fået et tilbud på, hvad en nedrivning ville koste, fortsætter Jørgen Møller Jensen med et smil på læben.

Tilbuddet om nedrivning blev altså lagt i skufften, og i stedet kastede Klima Byg sig over den store transformation af ejendommen - og de medfølgende udfordringer. En af dem var blandt andet dybden - bygningen er 16 meter bred.

- Udfordringen her har været at få nok lys ind, men det, synes jeg, vi har fået løst, siger Jørgen Møller Jensen.

Løsningen hedder ovenlysvinduer. De er alle med elektronisk styring, så de kan åbnes og lukkes efter behov.

De 10 lejligheder ligger arealmæssigt fra cirka 70 til 160 kvadratmeter, og de er alle indrettet forskelligt alt efter, hvor i den L-formede bygning, de er placeret. Flere af lejlighederne har forskudte planløsninger.

Skrånende lofter giver stor loftshøjde
En af lejlighederne, som også er den mindste, er med fladt loft, men ellers betyder bygningens form, at lofterne i de resterende lejligheder skråner. Lofterne er i øvrigt beklædt med Troldtekt-plader for at skabe en god akustik på trods af den store loftshøjde.

Fælles for lejlighederne er, at de har egne små terrasser - og så har alle egen carport samt et skur. Derudover er der store fællesarealer med blandt andet et legeareal.

De nye lejligheder er netop sat til salg gennem EDC Niels Kofoed og Ib Schiermer A/S i Herning. Priserne ligger fra 1.185.000 kroner. En købskontrakt er allerede skrevet under, mens to af de andre lejligheder er reserverede, så der går ikke længe, inden de nuværende beboere i Tjørringparken kan se frem til at hilse på nye naboer.