FCM-træner forventer salg af offensivprofil

Mikkel Duelund bliver formentligt solgt, erkender FCM-træner Jess Thorup, der ikke forventer indkøb

FODBOLD FC Midtjylland var uden sin 21-årige offensivspiller Mikkel Duelund, da midtjyderne torsdag aften tabte 0-2 til Malmö FF.

Nederlaget faldt i returmødet i playoffrunden til gruppespillet i Europa League, og med et samlet nederlag på 2-4 må FCM kigge langt efter gruppespillet.

Ekstra Bladet meldte tidligere på ugen Duelund på vej til ukrainske Dynamo Kiev for 25-30 millioner kroner, og FCM-træner Jess Thorup regner med et salg af profilen, inden transfervinduet lukker fredag ved midnatstid.

Spørgsmål: Forventer du at se Mikkel Duelund til træning lørdag?

- Nej, det gør jeg nok ikke. Det har været forlydender om, at der er noget undervejs, men så længe det ikke er på plads, kan jeg ikke sige mere, siger Thorup.

FCM har lejet den 20-årige brasilianske playmaker Evander til sin offensiv, så Duelund er erstattet, og Thorup forventer ikke, at klubben henter flere nye spillere.

Han håber ud over det forventede salg af Mikkel Duelund desuden at holde sammen på resten af sit hold.

- Jeg sætter mig senest i morgen tidlig (fredag, red.) sammen med Svend (sportschef Svend Graversen, red) og Claus (direktør Claus Steinlein, red) og finder ud af, hvad planen er.

- Vi skal tilbage til Superligaen, hvor vi ligger nummer to, og vi skal sørge for, at vi spiller europæisk i næste sæson også.

- Jeg er meget tilfreds med min trup og håber ikke, at der sker mere.

FCM har i første del af sæsonen arbejdet med en stor trup med mere end 30 førsteholdsspillere, og uden mere europæisk fodbold kan Thorup få svært ved at holde alle tilfredse.

- Det er klart, at vi skal spille færre kampe end hidtil, så spørgsmålet er, hvor mange vi kan holde i ilden. Det skal vi diskutere.

- Men stor konkurrence i dagligdagen er godt, det bliver vi alle bedre af, siger Thorup.

/ritzau/