En aften i selskab med Moonjam

Fredag aften er der livemusik på Torvet i Herning

KONCERT Nummeret »Gennem ild og vand« har 28 år på bagen, men mon ikke mange fortsat kan nynne med på melodien, som er et af de største hits for det danske pop-rock-orkester Moonjam. Ellers kan man med stor sandsynlighed opleve nummeret live, når Moonjam fredag aften giver koncert på Torvet. Det er Herning City, der arrangerer koncerten.

Moonjam blev dannet i 1985 af som et fællesprojekt for brødrene Morten og Rasmus Kærså. Bandet har især gjort sig bemærket ved instrumentalnumre som eksempelvis »Sarai«, ligesom hovedparten af numrene har saxofonen i en karakteristisk og tydelig rolle.

I bandets første 14 leveår solgte Moonjam omkring en halv million plader og gav omkring 600 koncerter. Efter nogle års pause vendte bandet så for alvor tilbage til den danske musikscene med 2007-udgivelsen »Flashback«, der solgte til guld, Siden har der været godt gang i koncertrækken, hvor Herning er det næste stop med koncerten fredag. Moonjam forventes at gå på scenen klokken 20.15, når Herning City Gadeløbet er veloverstået.