Bekræftet: Mikkel Duelund skifter til ukrainsk storklub

Ole Bitsch 

Dynamo Kiev har angiveligt betalt 22 millioner kroner for FCM-talentet

FODBOLD Fredag blev en gylden dag for FC Midtjylland, der torsdag blev sparket ud af Europa League-playoff’en.

Om eftermiddagen blev midtstopperen Bubacarr Sanneh solgt for 60 millioner kroner til belgiske Anderlecht, og samme aften kunne FCM bekræfte, at også stortalentet Mikkel Duelund er skibbet af sted i en stor handel.

Den 21-årige aarhusianer, der har taget turen hele vejen fra FCM’s akademi til Superliga-holdet, skifter med omgående virkning til den ukrainske storklub FC Dynamo Kiev. Han har underskrevet en femårig kontrakt.

Prisen for Duelund er angivelig tre millioner euro - cirka 22 millioner kroner.

- Mikkel kan ikke roses nok for den rejse, han har taget. Han er et unikt talent, og vi er naturligvis stolte af, at vi nu, for tredje gang i år, sender en spiller med en fortid på akademiet videre til en europæisk storklub, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen med henvisning til salgene af Rasmus Nissen Kristensen, Andreas Poulsen og altså nu Mikkel Duelund.

Dynamo Kiev er en traditionsklub, der tidligere har haft store navne som Oleg Blokhin, Igor Belanov samt Andriy Shevchenko på lønningslisten. Dynamo har blandt andet vundet 13 mesterskaber og 9 pokalmesterskaber i det tidligere Sovjetunionen, mens det i Ukraine er blevet til 15 mesterskaber og 11 pokaltitler.

- En af de unge spillere, som hurtigst har nået 100 kampe i FC Midtjylland, er Mikkel. Det er fantastisk, at han nu, i en så ung alder, er moden og klar til at tage springet til en kæmpe klub som Dynamo Kiev, siger Svend Graversen.

Mikkel Duelund var i 2015 og 2018 med til at spille to danske mesterskaber til FC Midtjylland. Offensivspilleren nåede 120 kampe og 26 scoringer for »ulvene«.