Ny hæder til herningensisk musicalstjerne

Hernings musicalstjerne Diluckshan Jeyaratnam får prisen af Lauritzen Fonden

HERNING Asta Kamma August og herningensiske Diluckshan Jeyaratnam modtager begge Lauritzen Fondens Believe in You-pris, når Lauritzen Fonden uddeler priser inden for skuespil, film og TV søndag 9. september på Folketeatret. Lauritzen Fonden har for 7. år i træk fundet Danmarks spirende kvindelige og mandlige skuespiltalent til modtagelse af årets Believe in You-priser.

Prisen gives til to unge talenter, der har gjort sig flot bemærket i løbet af året eller som i det hele taget har markeret sig som store talenter med potentiale fremadrettet. I år går priserne til de to skuespillere Asta Kamma August og Diluckshan Jeyaratnam, som udover hæderen også modtager 20.000 kroner for deres bemærkelsesværdige skuespilpræstationer.

Diluckshan Jeyaratnam er uddannet fra musicallinjen på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2017. Som musicalperformer er Diluckshan Jeyaratnam kendt for sine roller i Fredericia Teaters produktioner, blandt andet i hovedrollen som Moses i »Prinsen af Egypten« fra 2018 og sigøjnerkongen Clopin i »Klokkeren fra Notre Dame« fra 2016.

- Det er en stor ære for mig at modtage denne pris. Jeg ser den som en kæmpe motivation og bekræftelse på, at jeg er på rette spor, og at jeg skal blive ved med at arbejde ydmygt og hårdt for det, jeg brænder for, siger Diluckshan Jeyaratnam i en pressemeddelelse.

Priskomitéens begrundelse for at vælge Diluckshan Jeyaratnam som årets mandlige talent lyder således:

»Diluckshan er allerede én, vi taler om i branchen. De succesforestillinger han er med i på Fredericia Teater, det indtryk han gør, det rene, ærlige og ukrukkede udtryk han har som skuespiller, den tilstedeværelse han fylder scenen med - og ikke mindst - den stemme han har fået i gave, skal nok alt sammen gøre, at vi alle om lidt siger navnet Diluckshan Jeyaratnam uden at blinke«.

Prisen er tidligere gået til årets vært og ikastbo Pelle Emil Hebsgaard, samt blandt andre Esben Smed, Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, Natalie Madueño, Joachim Fjelstrup og Sara Hjort Ditlevsen.

Diluckshan Jeyaratnam fik lige før sommerferien en Reumert Talentpris.