Månedens buket: »Alle kender Rita Olsen«

Mathilde Bach callesen 

Rita Olsen giver altid en hånd med i Lind Aktivitetscenter, hvor hun har været frivillig i 19 år. Derfor fortjener hun månedens buket

HYLDEST 81-årige Rita Olsen bliver meget overrasket, da Herning Bladets journalist og fotograf træder ind i fællesrummet på Lind Aktivitetscenter for at overraske hende med månedens buket.

- Der tog i virkelig fusen på mig, siger hun til hele flokken omkring sig.

Personalet på Lind Aktivitetscenter havde ringet og spurgt Rita Olsen, om hun kunne give et nap med i køkkenet mandag formiddag - og det ville hun som sædvanlig meget gerne. Rita Olsen giver nemlig gerne et par frivillige hænder med på centret, hvilket hun har gjort gennem de seneste 19 år. Derfor får hun buketten.

- Det har hun virkelig fortjent, råber Thomas Nørregaard, der har været frivillig sammen med Rita Olsen.

Han bliver bakket op af alle menneskene, der denne formiddag er omkring Rita Olsen.

Normalt er hun ikke at finde på aktivitetscentret om mandagen. Til gengæld kan man være sikker på at møde hende tirsdag, onsdag og torsdag, når hun enten hjælper til i caféen, har sine litteratur- og gymnastikhold, eller når hun er til linedance. Desuden er hun også med i Centerrådet, som blandt andet står for at arrangere festerne.

Søde mennesker omkring en
Hun har været frivillig i aktivitetscentret i snart 20 år. I begyndelsen var hun frivillig på Kildevang i Lind, hvorefter hun rykkede med til Lind Aktivitetscenter, hvor hun efterhånden kender de fleste, der kommer her.

- Da jeg stoppede med at arbejde, så jeg en artikel om at være frivillig på Kildevang i Herning Folkeblad. Jeg var jo vant til at arbejde, så jeg kunne ikke bare gå og nusse rundt derhjemme, siger Rita Olsen, der bor i Lind.

Flere personer, som denne formiddag kommer forbi fællesrummet på Lind Aktivitetscenter, giver et skulderklap til Rita Olsen, som beskedent tager imod de søde ord.

- Vi er mange gode frivillige her på centret, hvor alle de frivillige bliver påskønnet for deres arbejde, siger Rita Olsen, som er glad for at være en del af fællesskabet på Lind Aktivitetscenter.

Herning Bladet havde på forhånd fået at vide af flere personer, at alle kender Rita Olsen, og det virker efterhånden til, at den er god nok.

- Det er godt med det sociale samvær. Man møder en masse aktive, rare og søde mennesker her, siger hun.

Det kan sagtens nå at blive til endnu flere venner og bekendte gennem det frivillige arbejde, ligesom nye folk på centeret kan nå at lære Rita Olsen at kende, hvis de da ikke kender hende i forvejen.

- Jeg bliver ved så længe, jeg kan. Jeg kan ikke undvære alle menneskerne, siger hun.