Kæmpe skuffelse: Svenskere sendte FCM ud i mørket

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland går glip af Europa League-gruppespillet efter et nederlag på 0-2 hjemme mod Malmö

FODBOLD FC Midtjylland kommer heller ikke denne gang i Europa Leagues gruppespil.

Torsdag aften på MCH Arena fik de danske mestre bank af de svenske. Malmö FF kunne tage hjem med en sikker og fortjent udesejr på 2-0, og efter 2-2 i det første opgør i Sverige for en uge siden, er sagen klar.

FC Midtjylland ville naturligvis gerne, men bedømt på kampen på MCH Arena - og den første time af udekampen i Malmö - kunne de simpelthen ikke matche det svenske mesterhold. Hvilket naturligvis må være en massiv skuffelse for den ambitiøse midtjyske klub.

Start uden rigtig angriber
Cheftræner Jess Thorup valgte overraskende en startformation uden en »rigtig« angriber. Både Paul Onuachu og Mayron George tog plads på bænken, mens midtbanespilleren Ayo Okosun var med i frontkæden sammen med Frank Onyeka - også midtbanespiller - og Gustav Wikheim.

Det lignede et defensivt udgangspunkt til en kamp, hvor uafgjort 0-0 da også ville være nok for FCM. Ayo Okosun gjorde det dog glimrende i front i den første halve time, hvor han var sit holds mest arbejdsomme og farlige mand. Det gav pæne chancer til Marc Dal Hende og Frank Onyeka, og få minutter efter Malmös føringsmål misbrugte Gustav Wikheim et kæmpetilbud, da han slet ikke ramte bolden ordentigt efter en retur fra målmanden.

Men gæsterne var altså forinden kommet i front.

I den første kamp i Malmö, som sluttede 2-2, scorede det svenske hold to gange efter hjørnespark, og i begge situationer så FCM’s forsvarsspil ualmindeligt sløjt ud. Noget lignende skete i det 32. minut af returkampen. Det var godt nok ikke en standardsituation, men forsvarsspillets kvalitet var af samme ringe standard.

Ved en høj bold ind i feltet tabte Marc Dal Hende en duel til Malmös Andreas Vindheim, der straks afleverede ind foran mål, hvor en helt fri Marcus Antonsson scorede til 1-0.

Ingen markering fra FCM’s side på målscoreren, og så var det pludselig svenskerne, der var på vej videre.

Offensiv satsning
Kort inde i anden halvleg sendte Jess Thorup begge sine spidsangribere i aktion i en offensiv satsning, og FCM blev da også mere farlige med Onuachu og George på banen. Paul Onuachu headede over mål fra tæt hold få sekunder efter sin entré, og få minutter senere bankede en ellers sløjt spillende Jakob Poulsen bolden på indersiden af stolpen direkte på frispark.

Men bedst, som det lugtede af en udligning, slog gæsterne til på en mønster-omstilling, som veteranen Markus Rosenberg elegant firsttimede ind bag FCM-keeper Jesper Hansen til 2-0.

Så var der ikke mere i FCM’erne. Gruppespillet glippede igen, og FCM må også vinke farvel til en økonomisk gevinst på 40-50 millioner kroner.

Til gengæld er der nu sandsynligvis lagt op til masser af aktivitet på transfervinduets sidste dag fredag. FCM’s nuværende trup var gearet til Europa League-deltagelse - kun til Superligaen og pokalturneringen er den alt for bred.