Cykling indtager midtbyen

På fredag køres den 40. udgave af gadeløbet - Herning City Gadeløbet. Hele dagen vil midtbyen stå i cyklingens tegn

GADELØB I årets Tour de France trådte den danske Sunweb-rytter Søren Kragh Andersen for alvor ind på scenen. I syv dage kørte han i den hvide trøje som bevis på, at han førte ungdomskonkurrencen. Han sluttede som nummer syv i ungdomskonkurrencen og samlet som nummer 52 i hele feltet. På fredag stiller han til start i Herning City Gadeløbet, og det glæder arrangør Ulrich Gorm Albrechtsen

- Vi handlede hurtigt under Touren, da vi kunne se, at Søren var ved at træde i karakter. Det er bestemt ikke altid, at rytterne under sådan et løb tager sig tid til at reagere på den slags henvendelser, men han var heldigvis frisk, så vi kunne få lavet en aftale, fortæller Ulrich Gorm Albrecthsen.

Foruden Søren Kragh Andersen kan Herning City Gadeløbet også præsentere Casper Pedersen og Matti Brechel som hovednavne til årets gadeløb.

Det er 40. gang, at Herning Cykle Klub arrangerer sit traditionsrige gadeløb midt i Herning. Efter en lang årrække med Handelsbanken som samarbejdspartner var det sidste år Herning City, der overtog navnesponsoratet. Siden sidste års udgave har de to partnere lagt sig i selen for på fredag at give byen en totaloplevelse, der ikke »blot« handler om cykelløb.

- Vi har sat os sammen for at udvikle det her. Selv om løbet altid har været kørt her midt i byen, har Cityforeningen ikke tidligere haft noget med det at gøre. Men sammen med cykelklubben ser vi store muligheder i at udvikle det. Derfor kombinerer vi vores Herning By Night Up med gadeløbet, og så har vi sammen udviklet på en lang række ideer, der kan gøre dagen komplet, fortæller Allan Kristensen, der er citychef i Herning City, som har arbejdet tæt sammen med Ulrich Gorm Albrechtsen fra Herning Cykle Klub.

- Set fra vores side er det også oplagt, at vi indgår i et samarbejde med byens butikker, så vi sammen kan lave et stærkt arrangement, og det har været spændende at arbejde med de ideer her, siger Ulrich Gorm Albrechtsen.

Cykling kommer til at fylde meget i bybilledet på fredag. Eksempelvis er der guidede cykelture rundt i Hernings omegn, som man kan melde sig til. På Tinghuspladsen møder Børneulykkesfonden op med en trafiklegeplads, hvor børn kan tage cykelkørekort, og på Torvet skal der køres et såkaldt Bkool-løb, hvor man kobler sin fastmonterede cykel op til en computer, og så kan man køre interaktivt mod andre.

- Vi har fået lave selve ruten, så man kan sidde på sin cykel på Torvet og fuldstændig føle, at man kører på en rigtige rute. Computeren tager også hensyn til stigninger, så det bliver hårdere, når rytterne kører op ad Mindegade, forklarer Ulrich Gorm Albrechtsen.

Som nogle nok har bidt mærke i, er løbet flyttet fra første fredag i august til den sidste. Det er en klart mere attraktiv dato for butikkerne.

- Det kan vi sagtens følge, og derfor er vi gået med på at flytte traditionen. Ferien er jo også flyttet, så mange ville endnu ikke have været kommet hjem på det tidspunkt, hvis vi havde holdt fast. Så forhåbentlig får vi endnu flere mennesker i byen til en hyggelig dag, vurderer Ulrich Gorm Albrechtsen.