Officielt: Brasiliansk kreatør til FCM

Jørn Just Kristensen 

Det ansete brasilianske midtbanetalent Evander skifter til FC Midtjylland på en lejeaftale med en købsoption

FODBOLD FC Midtjylland har fundet den midtbanekreatør - såkaldt 10’er - som klubben har jagtet gennem det meste af transfervinduet.

Det brasilianske stjernefrø Evander Ferreira skal puste nyt liv i de danske mestres offensive spil.

Den 20-årige kreatør har nu skrevet en etårig lejeaftale med FC Midtjylland. Aftalen indeholder en købsoption, som angiveligt lyder på omkring 18 millioner kroner.

- Evander er en typisk brasiliansk 10’er, som har tilføjet defensiv ansvarlighed til sit spil, og han har et unikt drive med bolden samt ikke mindst et fantastisk skud, siger Svend Graversen i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

Enormt, uforløst potentiale
Sportschefen håber og tror på, at FCM kan hjælpe brasilianeren med at forløse sit enorme talent.

- Han er ung med et enormt, uforløst potentiale, og det er det potentiale, vi tror og håber, vi forløser i den kommende tid, siger Svend Graversen.

I sit hjemland har Evander længe været et velkendt ansigt og højt anset talent. Han er kendt for sit gode blik for spillet, fine pasninger og forrygende spark fra distancen.

Trods sin unge alder har han allerede spillet 54 kampe og scoret fem mål for storklubben Vasco da Gama fra Rio de Janeiro. En klub der tidligere har haft stjernenavne som Philippe Coutinho, Bebeto, Romario og Carlos Dunga.

Røg i unåde hos storklub
Han har tidligere spillet 11 kampe for det brasilianske U17-landshold og var med til at vinde det sydamerikanske U17-mesterskab og nåede kvartfinalen ved U17-VM 2015 i Chile.

Brasilianeren kom samme år på avisen The Guardians årlige liste over 50 af de største fodboldtalenter i verden fra årgang ’98. Dengang blev han angiveligt fulgt tæt af FC Barcelona. Også klubber som Juventus og Real Madrid har fulgt ham.

I løbet af foråret faldt han i unåde i Vasco da Gama og tilbragte flere kampe på bænken og tribunen. Han blev blandt andet meget upopulær blandt fansene, da han i forbindelse med en Copa Libertadores-kamp i Chile provokerede Vasco-fansene med et foto på de sociale medier. Tidligere var han ellers meget populær i klubben og havde trøje nummer 10. Evander får også trøje nummer 10 i FC Midtjylland.

- Jeg kommer til Danmark og FC Midtjylland for at skabe muligheder for mig selv og min videre karriere. Jeg vil gøre mit bedste for, at fansene husker mig, når jeg engang rejser herfra igen. Jeg vil arbejde stenhårdt, jeg vil skrive historie og vinde mesterskaber, siger Evander Ferreira i klubbens pressemeddelse.

- Jeg har et godt spark
- Jeg er her for at udfordre mig selv, og så ser jeg skiftet som en mulighed for at udvikle mig yderligere i europæisk fodbold, siger den 20-årige brasilianer, som betegner sine egne kvaliteter således:

- Jeg synes også selv, jeg har et godt spark fra distancen, og så kan jeg score mål, siger Evander Ferreira, der er opkaldt efter den tidligere verdensmester i boksning, Evander Holyfield.

Evander Ferreira er ikke spilleberettiget i torsdagens kamp mod Malmö FF i Europa League-playoff-runden, og heller i Superligaen kan han komme i aktion, før han får arbejds- og opholdstilladelsen på plads. Allerede efter kontraktunderskrivelsen tog han og hans rådgivere til København for at se på papirerne.