Flyvende start for Herning-Ikast Håndbold

Ole Bitsch 

Sejrede stort i ligapremieren mod miserable Aarhus United

HÅNDBOLD Baggrunden var mere end billig, men det nystiftede Herning-Ikast Håndbold - senest kendt som FCM Håndbold - fik en flyvende start på den nye sæson i HTH Ligaen.

Hjemme i IBF Arena i Ikast vandt HIH-kvinderne komfortabelt med 32-21 over miserable Aarhus United, der undervejs lignede en modstander, der kom direkte fra sommerferie.

Ved pausen førte værterne med 20-11 - ikke mindst som følge af en effektiv første halvleg, hvor den norske playmaker Helene Fauske brillerede med syv scoringer.

Flere af dem var i et tomt Aarhus-net, da gæsternes cheftræner, Heine Eriksen, desperat forsøgte at vende den uundgåelig nedtur. Missionen var aldrig i nærheden af at lykkes. Dertil var United-holdet for svagt og for fejlfyldt.

En stærk HIH-defensiv og en opmærksom Sabine Englert i målet var fra første minut i højt tempo, og det kunne aarhusianerne slet ikke matche. Det betød blandt andet, at hjemmeholdet fik masser af plads til kontrafasen.

Allerede efter et kvarter var Herning-Ikast Håndbold i front med seks scoringer. Derfor kunne træner Kristian Kristensen med sindsro give ligadebut til U18-talenterne Michala Møller og Emilie Bodholt Steffensen. Det blev det en blandet oplevelse for de to stortalenter, der var tungt præget af nerver.

En mere godkendt hjemmebanedebut fik stregspilleren Sarah Iversen, der er hentet i Nykøbing Falster, samt højrebacken Stine Skogrand, som er kommet til fra Silkeborg-Voel. Begge scorede to mål.

Efter pausen var kampen lige så ensidig som i de første 30 minutter. HIH’erne fastholdt grebet om udeholdet, og bevarede konstant føringer på 10-11 mål, men samtidig skiftede favoritterne heftigt ud.

Skadesplagede Louise Burgaard og Trine Troelsen, der er vendt tilbage efter overstået barsel, fik deres første minutter i sæsonen. Også reservekeeper Jessica Ryde fik masser af spilletid hos værterne, hvor særligt venstrefløjen Emma Friis markerede sig med fem træffere på lige så mange forsøg.

Premierekampen måtte dog kortvarigt afbrydes i slutfasen. Årsagen var, at Aarhus-spilleren - den forhenværende FCM’er - Simone Petersen måtte afhentes af en ambulance efter en opstået skade i anden halvleg.

HIH-topscorer mod Aarhus blev Helene Fauske med otte scoringer.

Herning-Ikast Håndbolds næste ligaopgave spilles på lørdag, hvor Team Esbjerg tager imod i Blue Water Dokken.