Herning får 30-40 nye slagterijob

Brian Kjær Andersen 

Danish Crown får flere grise til slagtning end forventet, og det udløser en stribe ansættelser

HERNING Slagterikoncernen Danish Crown har offentliggjort gode Herning-nyheder.

En ny prognose viser, at Danish Crown det kommende halve år skal slagte 300.000 grise mere end hidtil ventet. Derfor bliver der i øjeblikket ansat masser af nye medarbejdere på tre af koncernens danske slagterier.

Herning er en af de tre udvalgte slagterier, og her bliver der brug for 30-40 ekstra medarbejdere.

- Det er fantastisk dejligt, at vi har udsigt til at få flere grise til vores slagterier. Det har vi sukket efter, så det er meget positivt, at udviklingen går den vej. Vi har alt for længe oplevet, at vi måtte skære vores kapacitet ned, fordi vi manglede grise, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse.

Vækst i specialgrise
Direktøren glæder sig over, at det giver nye arbejdspladser. Aktuelt vil der i den kommende tid skulle ansættes omkring 150 medarbejdere på tre fabrikker som følge af den voksende produktion.

De 300.000 ekstra grise, som ventes at blive sendt til slagtning, kaster 80 nye job af sig i Sæby og mellem 30 og 40 i Herning. Desuden vil Ringsted tilbyde arbejde til cirka 35 nye medarbejdere.

- Når Danish Crowns ejere sender flere grise til slagtning, så gør vi selvfølgelig alt, hvad vi kan for at imødekomme deres behov for at få slagtet dyrene. Så nu gearer vi op, så vi er klar til at håndtere den nye situation, siger Per Laursen.

I Sæby tages slagtekæde nummer to i brug om aftenen, og som følge deraf vokser aktiviteterne i udbening, pakkeri og udlæsning også.

I Herning skal udvidelsen af medarbejderstaben bruges til de stadigt flere specialgrise, som Danish Crown håndterer. Herning er specialiseret i de mindre produktioner, der kræver mange skift, og som betyder, at det er en kompleks affære at holde styr på de mange forskellige typer af kød, der kører gennem fabrikken.

I Ringsted er udvidelsen af produktionen to-delt. Japan-afdelingen skal bruge cirka 15 mand, og så skal der bruges cirka 20 medarbejdere i udbeningsafdelingen.