FCM’s B-kæde sænkede Randers

Ole Bitsch 

FC Midtjyllands reserver vandt 3-0 i Superligaen over kronjyderne

FODBOLD Randers FC er fortsat FC Midtjyllands yndlingsmodstander.

Søndag aften vandt de danske mestre sikkert med 3-0 over gæsterne fra Kronjylland. Det var FCM-mandskabets 11. sejr i de to holds seneste 12 Superliga-opgør.

På MCH Arena havde værternes cheftræner, Jess Thorup, skiftet heftigt ud i start-11. Forud for torsdagens Europa League-playoff-brag mod Malmö FF var der hvil til blandt andre Bubacarr Sanneh, Kian Hansen, Alexander Scholz, Marc Dal Hende, Gustav Wikheim og Paul Onuachu.

I stedet var det FCM-reserverne som fik chancen. Og som sikrede de tre velfortjente point.

I en knap så sindsoprivende første halvleg, hvor lavt tempo og mange spilstop stoppede dynamikken, var det FC Midtjyllands B-kæde, der dominerede tungt på bolden. Randers havde ingen ambitioner om andet end at stå kompakt og lavt - og at satse på hurtige omstillinger.

Bortset fra to tempofyldte aktioner fra Saba Lobzhanidze kom udeholdet ikke frem til ret meget. Heldigvis for FCM endte halvlegen med en scoring, da australske Awer Mabil hamrede en returbold i kassen efter et hjørnespark.

Fra begyndelsen af anden halvleg fortsatte mestrene med at trykke Randers tilbage. Det gav flere perioder med store chancer til eksempelvis Bozhidar Kraev og Erik Sviatchenko.

Mål nummer to og tre fulgte dog uden slinger i fodboldvalsen. Aulum-talentet Rasmus Nicolaisen headede kraftfuldt Joel Anderssons hjørnespark i nettet til 2-0 efter 67 minutter. FCM’s costaricanske angriber Mayron George scorede til 3-0 efter 76 minutter, da han med power og energi sled sig fri til en friløber.

Med sejren over Randers er FC Midtjylland nu nummer to i Superligaen efter syv runder. »Ulvene« har to point op til FC København på førstepladsen. Mandag kan FCM dog blive overhalet af AaB, der har en kamp i hånden.

FC Midtjyllands næste kamp er torsdag aften på MCH Arena mod svenske Malmö FF.