Nyt familienetværk for udsatte familier

Fællesskab, fælles-spisning, rådgivning og aktiviteter for både børn og voksne skal hjælpe hårdt ramte familier i Herning

SAMVæR Familier i svære situationer bliver mødt med åbne arme og varme knus i et fællesskab med andre familier, som ligeledes kæmper med eksempelvis psykiske problemer, vold, dårlig økonomi, skilsmisse, misbrug eller andre udfordringer. Det er tankerne bag det nystartede partnerskab »Familienetværk Herning«. Familienetværket er et gratis tilbud til familier og kører som et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og frikirken Åbenkirke i Herning.

Åbenkirke har igennem de sidste tre år haft et velfungerende socialt arbejde for familier via en familiecafé, men vil gerne nå ud til endnu flere ved at øge antallet af arrangementer og via samarbejdet med Blå Kors. Både i Blå Kors og i Åbenkirke oplever man, at der i disse år er langt flere familier end tidligere, der har brug for et større netværk og hjælp til at håndtere dagligdagen.

- Vi vil som kirke gerne være med til at tage et socialt ansvar, og vi kan se, at behovet for hjælp er rigtig stort. Vi tror, at samarbejdet med Blå Kors Danmark kan give os mulighed for at række endnu flere en hjælpende hånd, siger projektleder Oli Samara Schultz fra Åbenkirke.

Et frirum fra hverdagen
Herning er ikke det eneste sted i landet, hvor sådant partnerskab om et familienetværket er startet op. Det kører også i Aarhus, København, Aalborg, Kolding, Næstved og Nykøbing Falster.

- I Blå Kors har vi generelt en stor forkærlighed for arbejdet blandt familier og børn, der har brug for ekstra støtte og gode oplevelser eller vejledning. Både for at skabe glæde og frirum, men også med henblik på at skabe forandring der, hvor der er behov for det, siger Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors.

Familienetværket i Herning starter op i morgen, torsdag 23. august.