Lokal optiker efterlyser brugte børnebriller

Louis Nielsen efterlyser brugte børnebriller forud for velgørenhedstur til Tanzania i september

Velgørenhed Louis Nielsen sender lørdag 1. september et hold af optikere til Tanzania for at foretage synsprøver og uddele briller til lokale tanzanianere, der ikke selv har råd til at købe briller.

»Giv Syn til Tanzania« er navnet på projektet, som Louis Nielsen står bag, og som siden 2010 har bidraget til at over 35.000 lokale tanzanianere har fået briller. Flere gange om året tager optikerkæden turen til Tanzania og foretager synsprøver og uddeler briller, som gavmilde danskere landet over har indleveret i butikkerne.

Briller ændrer barndommen
På dette års tur har Louis Nielsen specielt stort fokus på at hjælpe børn, og derfor efterlyser Lise Hedegaard Stevn, der er chefoptiker i Louis Nielsen i Herning, nu brugte børnebriller i lokalområdet. Hun håber, at mange vil kigge ind i butikken i Herning og aflevere deres brugte børnebriller.

Lise Hedegaard Stevn var selv i Tanzania med Louis Nielsen i april 2018, og hun har ved selvsyn set, hvor stor en forskel briller gør.

- Vi uddelte briller til mange mennesker, der aldrig havde haft briller før, både børn og voksne, og det gør en kæmpe forskel for dem. Børnene har svært ved at følge med i skolen, når de har dårligt syn, så det betyder virkelig meget, siger hun.

Lise Hedegaard Stevn fortæller, at butikken tager imod brugte børnebriller, som ligger derhjemme og ikke bliver brugt. Louis Nielsen tager dem så med til Tanzania, hvor de kan gøre gavn hos de børn, der ikke har mulighed for at få briller. Butikken efterlyser både børnebriller til små børn og ældre teenagere.

- Med indsatsen kan vi hjælpe en del af børnene til en god barndom og en lys fremtid. Briller kan ændre deres liv, så de kan se igen og følge med i skolen og få sig en uddannelse, fortæller Rune Steiness, der er projektleder på Giv Syn til Tanzania.

Modtager også solbriller
Både børn og voksne i Tanzania har i høj grad også brug for solbriller. De mange soltimer og den kraftige sol i Tanzania betyder nemlig, at mange kan blive ramt af grå stær som følge af solens skadelige uv-stråler. Grå stær er årsag til, at mange tanzanianere bliver blinde.

- Solen er kraftig i Tanzania, som jo ligger tæt på ækvator. Her i Danmark tager vi solbriller på, når solen skinner, men det har meget få råd til i Tanzania. Grå stær er et stort problem dernede, men det kan forhindres med solbriller. Derfor tager vi også imod solbriller både med styrke og uden styrke, fortæller Rune Steiness.

Foruden briller kan børnene i Tanzania også glæde sig til at få nyt tøj, idet Louis Nielsen har indgået et samarbejde med det lokale børnetøjsfirma Kabooki, der står bag børnetøjsbrandet Lego Wear.

- At få sit fulde syn er helt unikt og kan ikke sammenlignes med noget andet. Men vi kan forhåbentlig være med til at give børnene et ekstra lille smil på læben, når de se det fine tøj, de kommert il at få med hjem også, siger Birgitte Holgaard Langer, der er marketingsdirektør i Kabooki, i en pressemeddelelse.