Herning-Ikast sled sig videre til pokalkvartfinale

Jørn Just Kristensen 

De midtjyske håndboldkvinder slog Ajax København i et tæt opgør og er klar til kvarfinalen i Santander Cup

HåNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er nu blot én sejr fra Final4-stævnet i landspokalturneringen, Santander Cup.

De lokale håndboldkvinder vandt nemlig onsdag 20-17 efter 9-8 ved pausen på udebane mod Ajax København i ottendedelsfinalen. Holdet, der tidligere hed FCM Håndbold, er nu blandt de otte sidste hold i pokalturneringen.

Men der skulle kæmpes hårdt for kvartfinalebilletten i et tæt og målfattigt opgør. Herning-Ikast var ganske vist på intet tidspunkt bagud, men omvendt var Ajax flere gange på omgangshøjde og aldrig bagud med mere end tre mål.

13 minutter før tid var stillingen 15-15 i den gamle, nedslidte Bavnehøj-Hal på Vesterbro i København. Det kunne tyde på en gyserafslutning, men netop dér trak Herning-Ikast fra.

Alle tre norske bagspillere - Tonje Løseth, Helene Fauske og Stine Skogrand - slog til med en scoring hver og bragte midtjyderne på 18-15. Og hvis det ikke punkterede spændingen, gjorde Emma Friis det til 19-16 fire et halvt minut før tid.

Herning-Ikast var uden langtidsskadede Mie Augustesen, småskadede Louise Burgaard og Trine Troelsen, der er ved at genoptræne efter en fødsel. Men de 13 fitte spillere, der var i København, klarede opgaven og sendte Herning-Ikast videre i pokalturneringen, som Ikast har vundet syv gange tidligere under forskellige klubnavne.

Om præcis en uge venter ligapremieren for Herning-Ikast-kvinderne, når Aarhus United kommer på besøg i IBF Arena i HTH Ligaen.