FCM-forsvarer udlejes til Esbjerg

Jørn Just Kristensen 

Kristian Riis tilbringer resten af sæsonen i Superligaklubben Esbjerg fB

FODBOLD Når Kristian Riis om et par uger igen er klar til at løbe på banen, bliver det ikke i FC Midtjyllands sorte trøje.

Den 21-årige midterforsvarer, som er i gang med genoptræningen efter en knæoperation, er nemlig netop blevet udlejet til Esbjerg fB for resten af sæsonen.

- Jeg glæder mig helt vildt. Esbjerg fB er en stor og traditionsrig klub med flotte rammer samt et fedt stadion, og jeg glæder mig til at bidrage til klubbens fortsatte udvikling i Superligaen, siger Kristian Riis i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

Riis blev 4. juli opereret i venstre knæ, fordi han døjede med irriteret og betændt arvvæv omkring knæskallen. Han er nu i gang med genoptræningen. Skadespausen blev oprindeligt spået til seks-otte uger.

- Det tegner rigtig godt, og jeg håber, at jeg snarest kan træne med holdet i Esbjerg på lige vilkår med alle andre, siger Kristian Riis.

I FCM har han kontrakt helt frem til sommeren 2022, og klubben satser stadig på, at forsvareren fra Haderslev på et tidspunkt slår igennem på MCH Arena.

- Kristian er fortsat en spiller, som vi tror meget på i FC Midtjylland. Vi ved, han har kvaliteterne, og udlejningen er en unik mulighed for, at Kristian kan etablere sig i Superligaen, siger sportschef Svend Graversen i pressemeddelelsen.

Kristian Riis var i sidste sæson udlejet til Vendsyssel med stor succes. Han var stamspiller og med til at sikre nordjyderne oprykning. Nu skal han efter planen tage næste skridt i Esbjerg.

- Lige nu er det bedste for Kristian, at han kontinuerligt kommer tættere på spilletid, og den mulighed anser alle parter for at være til stede hos Esbjerg fB, siger Svend Graversen.

Indtil videre har Kristian Riis fået 23 kampe for FC Midtjylland.

I midterforsvaret er der stor konkurrence om spilletiden i FC Midtjylland, idet klubben har både Bubacarr Sanneh, Kian Hansen, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Zsolt Korcsmár og Rasmus Nicolaisen i førsteholdstruppen.