Velgørenhed på to hjul

Lene Toksvig 

Foredragsaften på Best Western Plus Hotel Eyde støtter cykelholdet Team Bodenhoff, der samler penge ind til Børnecancerfonden

VELGØRENHED Fredag klokken 10 lyder startskuddet for årets cykeltur for Team Bodenhoff. Med kaptajn Claus Bodenhoff i spidsen vil holdet frem til 25. august tilbagelægge 523 kilometer, som er fordelt på ni etaper, der fører holdet gennem Danmark. Hver eneste trådte kilometer har til formål at samle penge ind til Børnecancerfonden.

- Vi indsamlede 845.000 kroner sidste år. Målet er en million hvert år, men hvis vi ikke når det, så er en anden vigtig del af det her at gå ud og brande vigtigheden af at støtte Børnecancerfornden - fortælle vigtigheden af at støtte op om det, siger Claus Bodenhoff.

Velgørenhedscykelløbet så dagens lys i 2015. Året forinden cyklede Claus Bodenhoff til Paris med Team Rynkeby, og det satte tankerne i gang.

- Det gav ikke mening at cykle til Paris, når de børn, man hjælper, er i Danmark. Det giver mere mening at cykle i Danmark, og når vi cykler, møder vi en masse mennesker, der synes, det er super fedt, og som gerne vil hjælpe, fortæller Claus Bodenhoff, der siden begyndelsen har samlet mere end 2,2 millioner kroner ind.

Alle kan cykle med
21. august ankommer cykelholdet så til Herning for at gøre stop for natten, og her har lokale instanser stablet et arrangement på benene, som skal bidrage til indsamlingen. Det er Best Western Plus Hotel Eyde, Herning City og Vestjysk Bank, som er værter ved en foredragsaften. På programmet er tv-læge og forfatter Charlotte Bøving, der giver en peptalk om livsstil, børn og kræft, og senere på aftenen kan man opleve FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein.

- Charlotte sagde hurtigt ja til at være med, og da vi så skulle finde en foredragsholder mere, tænkte vi i en lokal vinkel i FCM Samfund, som jeg tror, for få kender til. Vi kender alle Claus Steinlein som en meget veltalende mand, som vil fortælle åbenhjertigt om projektet, siger citychef Allan Kristensen.

FCM Samfund har til formål at bygge bro fra sport, bevægelse og fællesskab til at skabe øget livskvalitet - og gøre en forskel i lokalsamfundet ved at bidrage med hjælp til familier, der eksempelvis har behov for julehjælp eller midler til at betale kontingent i den lokale sportsklub. Det vil Claus Steinlein altså fortælle meget mere om denne aften.

Billetter til foredragene koster 150 kroner, og pengene går direkte i indsamlingskassen. Det samme gør bidragene fra cykelrytterne. Det er nemlig ikke noget fast hold, der cykler med hele vejen, for alle har mulighed for at være med til det antal kilometer, man nu en gang har lyst til.

- Der er ingen regler for, hvor langt, man cykler, eller hvor, man står på. Man kan hoppe på en cykel og cykle med i to kilometer, hvis det er. Den eneste regel er, at voksne skal donere 150 kroner til fonden, hvis man vil være med, siger Claus Bodenhoff.

Cykler på trods
Han cykler selv med på alle ni etaper på trods af, at han lider af en kronisk nyresygdom, der gør, at han hver nat skal i dialyse.

- Så jeg har apparatet med rundt, fortæller Claus Bodenhoff, der oplever, at den velgørende cykeltur faktisk bidrager positivt til hans egen sygdom.

- Hvis jeg har overskud til at hjælpe andre, så glemmer jeg min egen sygdom - det hjælper mig at få lov at hjælpe andre. Når man har et overskud på trods, så skal man bruge den, fastslår holdkaptajnen.

Citychef Allan Kristensen fremhæver da også Claus Bodenhoffs engagement som en væsentlig årsag til, at Herning City bakker op om initiativet.

- Når sådan nogle mennesker, der selv render rundt med sygdom, finder overskud til at hjælpe andre, så skal man være et skarn, hvis man ikke bakker op.

- Velgørenhed er godt og sundt at arbejde med - man finder nye sider af sig selv, der er sundt for os alle at røre ved, fortsætter han.

Billetter til arrangementet kan købes på billetten.dk, og ønsker man at supplere foredragene med en lækker tapasmenu, kan man forudbestille denne på Hotel Eyde ligeledes til 150 kroner, hvor de 25 går til Børnecancerfonden.

- Vi håber, nogen synes, vi har banket et godt støttearrangement op, som man gerne vil bakke op om. Jeg tror, det bliver en rigtig god aften, siger Allan Kristensen.