FCM klar til Malmö: Sikkert videre i Europa

Ole Bitsch 

De danske mestre vandt returkampen mod The New Saints med 3-1

FODBOLD FC Midtjylland er klar til playoff-kampene, der giver adgang til gruppespillet i Europa League.

Torsdag aften gjorde de danske mestre arbejdet færdigt mod The New Saints fra Wales. På MCH Arena vandt »ulvene« med 3-1 - efter pausestillingen 1-1. Det sikrer et samlet avancement på 5-1, da FCM havde vundet 2-0 i Cardiff.

Allerede efter 16 minutter kom de midtjyske storfavoritter i front i Herning. Den costaricanske angriber Mayron George slap fri i feltet, og han sparkede sikkert og fladt læderet i nettet.

Men The New Saints fik overraskende udlignet inden pausen. Det skyldtes en gigantfejl fra FCM’s ungarske midtstopper, Zsolt Korcsmár. Midt på banen erobrede han bolden, men tøven og usikkerhed gjorde, at Korcsmár mistede kuglen - og så slog gæsterne kontra. Alene med keeper Jesper Hansen nettede Dean Ebbe til 1-1.

Scoringen bragte værterne ud af fatning. FCM’erne manglede tempo og kreativitet, men den samlede sejr var under kontrol. Dertil var The New Saints for ustabile, men udeholdet spillede deres chance og var især giftige på direkte og hurtige omstillinger.

FC Midtjylland fik da også sikret den ventede gevinst på eget græs. Ayo Simon Okosun havde blot været på banen i få sekunder, inden han scorede til 2-1. Den høje københavner fulgte op på en ripost ved målstregen.

Okosun blev også noteret for målet til 3-1 - denne gang med panden, da midtbanespilleren headede Mads Døhr Thychosens glimrende indlæg i kassen.

Avancementet fra Europa League-kvalifikationen betyder, at FCM møder de svenske mestre fra Malmö FF i to afgørende kampe om billetten til gruppespillet.

Det første opgør spilles i Sverige torsdag i næste uge, mens returkampen er sat til torsdag 30. august på MCH Arena.